Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανάβει «φωτιές» στη διεθνή κοινότητα η Βόρεια Κορέα


Η διεθνής κοινότητα κάνει απέλπιδες προσπάθειες ώστε η Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ωστόσο τα πράγματα πλέον περιπλέκονται, αφού το νέο Σύνταγμα που αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζει την χώρα ως πυρηνική δύναμη.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής άμυνας Κιμ Γιονγκ-Ιλ κατέστησε τη χώρα μας αήττητη όσον αφορά την πολιτική της ιδεολογία, ένα κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο και μια αδάμαστη στρατιωτική δύναμη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την οικοδόμηση ενός ισχυρού και ακμάζοντος κράτους».


Στις 9 Απριλίου του 2010 είχε αναρτηθεί το προηγούμενο Σύνταγμα της Βόρειας Κορέας, ωστόσο η χώρα δεν χαρακτηριζόταν ως δύναμη με πυρηνικά. Τα παραπάνω δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει την πρόθεση να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Εάν υπάρχει ένα αίτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εγκατάλειψη του πυρηνικού όπλου, οι Βορειοκορεάτες θα απαντήσουν ότι αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα.


Αυτά δήλωσε ο Τσεόν Σουνγκ-Βουν του κορεατικού ινστιτούτου για την εθνική επανένωση, το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Σεούλ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου