Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Kατηγορία στον μπάτλερ του Πάπα για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων


«Ο μπάτλερ το έκανε», λέει το Βατικανό: Κατηγορίες για παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων απαγγέλθηκαν και επισήμως το Σάββατο στον μπάτλερ του Πάπα στην υπόθεση διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων -ακόμη και επιστολών προς τον Βενέδικτο ΙΣτ'- με τις αρχές να ανακοινώνουν πως γίνεται εντατική έρευνα για το εάν υπάρχουν συνεργοί.  

Ο 46χρονος Πάολο Γκαμπριέλε παραμένει φρουρούμενος σε ασφαλή αίθουσα εντός του Βατικανού (το οποίο δεν έχει κρατητήρια) και εάν κριθεί ένοχος μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ακόμη και 30 ετών για παράνομη κατοχή εγγράφων αρχηγού κράτους. 

Τα ιταλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως θεωρείται σχεδόν απίθανο ο 46χρονος να έδρασε μόνος του. Ο Γκαμπριέλε ήταν επιφορτισμένος με καθήκοντα όπως το σερβίρισμα των γευμάτων του Πάπα και το ντύσιμό του. 

Από τις αρχές της χρονιάς στα ιταλικά μέσα δημοσιεύονται έγγραφα που έχουν διαρρεύσει από το Βατικανό, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών εγγράφων του ίδιου του Βενέδικτου. 

Κάποια από τα έγγραφα φανερώνουν περιστατικά διαφθοράς και κακοδιοίκησης που αφορούν συμβόλαια συνεργασίας με το Βατικανό.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου