Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το ναυάγιο που καταρρίπτει τη θεωρία για το υπερόπλο των Ναζί στο βυθό της Βαλτικής!


Η μυστική συσκευή που είχαν τοποθετήσει οι Ναζί στον βυθό της Βαλτικής προκειμένου να παρεμποδίσουν τη ναυτιλία των σοβιετικών υποβρυχίων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, αποτελεί ένα ακόμη κεφάλαιο στο ανεξάντλητο θέμα για τα όπλα μυστικής τεχνολογίας του Χίτλερ.
 

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ερευνητικής ομάδας Ocean X ότι το μυστηριώδες δισκοειδές αντικείμενο αγνώστου ταυτότητος που έχει ανακαλυφθεί στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας ενδέχεται να είναι απομεινάρι αυτής ακριβώς της συσκευής, πυροδότησε έναν νέο κύκλο συζητήσεων για το ζήτημα. Εάν τελικά το σενάριο αυτό αποδειχτεί αληθινό, τότε το βυθισμένο αντικείμενο θα είναι είναι ένα σημαντικό ιστορικό εύρημα.
 

Σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματικούτου Σουηδικού Ναυτικού, Anders Autellus, οι ειδικοί εξετάζουν την πιθανότητα το άγνωστο το αντικείμενο να είναι η τσιμεντένια άγκυρα της συσκευής που -αν δεχτούμε την ύπαρξη της- είχε ως αποστολή την δημιουργία παρεμβολών στα σόναρ των υποβρυχίων και ενδέχεται να περιελάμβανε εκτός από την άγκυρακαι ένα πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Όπως περιγράφει το russia today " το πλέγμα ίσως να να έχει διαβρωθεί με το πέρασμα των χρόνων, όμως οι εικόνες του αντικειμένου που δημιουργήθηκαν από την ερευνητική ομάδα αποτυπώνουν κάποιες οπές που πιθανότατα χρησίμευαν για να συνδέεται η συσκευή με το αγκυροβόλιο".
  

Ωστόσο οι πιο πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν ότι το άγνωστο αντικείμενο στο βυθό της Βαλτικής, το οποίο φτάνει τα 60 μέτρα, είναι πολύ μεγαλύτερο από τα αγκυροβόλια που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, εύρημα το οποίο επιβεβαίωνει και ο Peter Lindberg, μέλος της ομάδας Ocean X ο οποίος είναι υπέρμαχος της άποψης πως μάλλον πρόκειται για ένα φυσικό σχηματισμό.
  

Το συγκεκριμένο αντικείμενο ανακαλύφθηκε στο βυθό της Βαλτικής τον Μάιο του 2011 και λόγω του ασυνήθιστουσχήματός του προκάλεσε από την πρώτη στιγμή δεκάδες σενάρια.




Το ναυάγιο του γερμανικού πλοίου στην Βαλτική, καταρρίπτει το σενάριο
 

Εκείνο πάντως που δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι το γεγονός πως το βυθισμένο αντικείμενο βρίσκεται κάτω από μία εξαιρετικά σημαντική θαλάσσια οδό την οποία οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν ευρέως κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τόσο για να μεταφέρουν προμήθειες ζωτικής σημασίας όσο και για να φυγαδεύσουν τον άμαχο γερμανικό πληθυσμό όταν προέκυψε η εκκένωσης των ανατολικών περιοχών μετά την εισβολή των σοβιετικών δυνάμεων. Η ύπαρξη μίας μηχανής που θα προφύλλασε τα γερμανικά πλοία από τα πυρά των σοβιετικών υποβρυχίων, θα ήταν σίγουρα εξαιρετικά πολύτιμη για το γερμανικό ναυτικό.
 

Ωστόσο, ένα ιστορικό στοιχείο που αποκαλύπτει σήμερα το pyles.tv, έρχεται να αμφισβητήσει το σενάριο αυτό. Το πολύνεκρο ναυάγιο του γερμανικού Βίλχελμ Γκούστλοφ που υπήρξε η μεγαλύτερη τραγωδία στην μέχρι τότε ιστορία της παγκόσμιας ναυτιλίας, αποδεικνύει με τον τραγικότερο τρόπο ότι οι Ναζί δεν διέθεταν κανένα "υπερόπλο" για να αντιμετωπίσουν τα σοβιετικά πυρά.

Ήταν 30 Ιανουαρίου 1945 όταν το υπερωκεάνιο Βίλχελμ Γκούστλοφ απέπλευσε από το λιμάνι του Γκότενχαφεν στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας με κατεύθυνση τις πιο ασφαλείς περιοχές της βόρειας Γερμανίας. Με χωρητικότητα που δεν ξεπερνούσε τα 1900 άτομα, το πλοίο μετέφερε εκείνη την ημέρα 10.582 επιβάτες, ανάμεσά τους άμαχους πρόσφυγες από τις ανατολικές περιοχές του Γερμανικού Ράιχ, και τραυματίες στρατιώτες, άρρωστοι, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, που προσπαθούσαν όλοι να ξεφύγουν απο την επέλαση των σοβιετικών.

Τo Βίλχελμ Γκούστλοφ δέχτηκε επίθεση με τορπίλες από το σοβιετικό υποβρύχιο S-13 και βυθίστηκε σε λιγότερο από μία ώρα στο βυθό της Βαλτικής, οδηγώντας στο θάνατο 9.340άτομα. Δυστυχώς για όλους αυτούς, καμία "μυστική" συσκευή των Ναζί δεν κατάφερε να εμποδίσει την ναυτική τραγωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου