Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Οι ΗΠΑ στήνουν νέα δίκτυα κατασκοπείας και επεμβάσεων με βιτρίνα ΜΚΟ


Πολλαπλές είναι οι πρωτοβουλίες και οι «καινοτομίες» στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε πλανητικό επίπεδο υπό την καθοδήγηση του… βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στον ανταγωνισμό τους με τις αναδυόμενες δυνάμεις και κατά κύριο λόγο την Κίνα.

Υπό αυτό το πρίσμα, συστάθηκε από το Πεντάγωνο η νέα υπηρεσία κατασκοπείας η οποία επικεντρώνεται στις παγκόσμιες στρατηγικές απειλές και προκλήσεις από χώρες όπως το Ιράν, η ΛΔ Κορέας και η Κίνα.


Η δημιουργία της, όχι τυχαία, συνέπεσε με την έκδοση προεδρικού διατάγματος που για πρώτη φορά έδινε το «πράσινο φως» στις αμερικανικές αρχές να επιβάλλουν κυρώσεις σε άτομα ή εταιρείες «που βοηθούν αυταρχικά καθεστώτα να καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών τους με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών».


Η νέα κατασκοπευτική υπηρεσία, Αμυντική Μυστική Υπηρεσία (Defense Clandestine Service), η 17η κατασκοπευτική υπηρεσία, υπάγεται στις Ενοπλες Δυνάμεις αλλά θα εργάζεται από κοινού με τη CIA και την Εθνική Μυστική Υπηρεσία, ενώ επανδρώθηκε από στελέχη της στρατιωτικής Μυστικής Υπηρεσίας (DIA) στο πλαίσιο της μετατόπισης του επίκεντρου από τη Μέση Ανατολή στην Ασία:

«Για την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων προκλήσεων, όπως η άνοδος της Κίνας και οι «πυρηνικές απειλές της ΛΔ Κορέας και του Ιράν», αλλά «και της Αφρικής όπου οι πυρήνες της «Αλ Κάιντα» αυξάνονται».


Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «InsideDefense» πριν καν την επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας της, το υπουργείο Αμυνας είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αποστολή πρακτόρων στο εξωτερικό, όπου θα εμφανίζονται ως επιχειρηματίες, ώστε να ξεκινήσουν το κατασκοπευτικό τους έργο.


Τους ίδιους ακριβώς στόχους έχει και το προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία ενός «Συμβουλίου Αποτροπής Ακροτήτων», που πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση τον περασμένη Απρίλη, αφού «η κακόβουλη χρήση τεχνολογίας» διευκολύνει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν και τη Συρία και αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ…


Το διάταγμα απαγορεύει σε άτομα ή εταιρείες που σχετίζονται με την παροχή και τη διαχείριση «κατασκοπευτικών» τεχνολογιών την είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιβάλλει την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων στις ΗΠΑ, αν και μεγάλο τμήμα της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από «δυναστικά καθεστώτα», όπως τα αποκαλούν για ευνόητους λόγους οι ΗΠΑ, παρεχόταν από αμερικανικές εταιρείες.

Το Ιράν, ίσως αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπονομευτικής αυτής δράσης και της εφαρμογής του διατάγματος, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί αλλά και των πολλαπλών περιπτώσεων δολιοφθοράς, κυβερνοεπιθέσεων ακόμη και δολοφονιών πυρηνικών επιστημόνων.




Νέα μέσα υπονόμευσης αντιπάλων


Ο πάγιος τρόπος της διείσδυσης μέσω της λεγόμενης «κοινωνίας των πολιτών», δηλαδή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – που στην πραγματικότητα μόνο μη κυβερνητικές δεν είναι, αλλά μέσα χειραγώγησης που χρησιμοποιεί ο ιμπεριαλισμός – βρίσκεται πάντα σε άμεση… χρήση.


Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ιδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (HRF) αποτελεί «βιτρίνα» της αμερικανικής CIA και όργανο υπονόμευσης για την αποσταθεροποίηση κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική, ιδιαίτερα στη Βενεζουέλα, τη Βολιβία και το Εκουαδόρ, όπου αποτέλεσαν το κύριο όργανο των εκστρατειών αποσταθεροποίησης, όπως έχει αποκαλύψει ο ερευνητής δημοσιογράφος Ζαν Γκι Αγιάρντ και η δράση της ήδη καταγράφηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Βενεζουέλα.


Σύμφωνα με τον Αγιάρντ, η HRF στήθηκε από τη CIA και έχει έδρα στον 45ο όροφο του «Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντιγκ» στη Νέα Υόρκη, ενώ τονίζει ότι το όνομα επιλέχθηκε μόνο και μόνο για να προκαλεί σύγχυση με την οργάνωση «Human Rights Watch», που είναι πασίγνωστη.
«Πρόκειται για βιτρίνα της CIA» κατά τον Αγιάρντ αναφέροντας σειρά στοιχείων των ερευνών των εισαγγελικών αρχών της Βολιβίας, όπου αποκαλύπτεται ότι είχε κομβικό ρόλο στην προσπάθεια εκτροπής στη Βολιβία το 2009.


Προσπάθεια που ενορχηστρώθηκε από το γνωστό μέλος της μαφίας του Μαϊάμι, Αρμάντο Βαγιαδάρες, και επίσης στόχευε και στη δολοφονία του Εβο Μοράλες. Το σχέδιο αποτράπηκε μετά την καίρια επέμβαση των αρχών στο κέντρο επιχειρήσεων στη Σάντα Κρους.


Η ΗRF χρηματοδοτεί και διευθύνει τις επιχειρήσεις υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης και στη Βενεζουέλα και συγκεκριμένα αναφέρει ότι ήταν η κύρια πηγή διοχέτευσης και διάδοσης ψευδών ειδήσεων γύρω από την υπόθεση της δικαστού Μαρία Λούρδες Αφιούνι, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από το 2009, επειδή επέτρεψε και διευκόλυνε τη φυγή από τη χώρα ενός τραπεζίτη ενόσω ήταν υπόδικος, αντιμετωπίζοντας σωρεία κατηγοριών για παράνομες συναλλαγές και διαφυγή κεφαλαίων και συναλλάγματος από τη Βενεζουέλα, κερδοσκοπικά παιχνίδια με το νόμισμα της χώρας κ.ά.


Οι ψευδείς ειδήσεις που διοχετεύει η HRF τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης από τα παγκόσμια αστικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να έχει «δημιουργηθεί τεχνητά η εικόνα μίας χώρας επικίνδυνης, με υψηλή εγκληματικότητα και ταυτόγχρονα μίας κυβέρνησης που παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα».


Ωστόσο, όπως τονίζει ο Αγιάρντ, οι μυστικές υπηρεσίες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιούν όχι μόνο την HRF -που δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική οργάνωση- αλλά και πληθώρα άλλων ΜΚΟ «για να διεισδύσουν στις κοινότητες και διάφορους τομείς της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής χωρών της Λατινικής Αμερικής ώστε να διαβρώνουν, χρηματίζουν, υπονομεύουν και αποσταθεροποιούν τις κυβερνήσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου