Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Πακιστάν: Μαζική δηλητηρίαση από σιρόπι για τον βήχα


Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαχόρη όταν ήπιαν σιρόπι για το βήχα και οι αρχές της πακιστανικής πόλης αναγκάστηκαν να κλείσουν τα φαρμακεία και μια φαρμακοβιομηχανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν από την Παρασκευή ως την Κυριακή στη φτωχή συνοικία Σάχντρα της πόλης. Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι αυτό ως ναρκωτικό, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ. "Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι", διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς.

Περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.

Τρία φαρμακεία έκλεισαν και οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν. Οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου. Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, σύμφωνα με τον Ταχίρ Χαλίλ από το νοσοκομείο Μαγιό το μεγαλύτερο της Λαχόρης. Στους είκοσι ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι έξι πέθαναν και από τους υπόλοιπους οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο ίδιος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου