Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

"Η λιτότητα θα φέρει 10ετή ύφεση και επανάσταση"


Σε μια δεκαετία λιτότητας και εν τέλει στην επανάσταση και τη διάλυση της ΕΕ, θα οδηγήσει η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία στον ευρωπαϊκό Νότο, δήλωσε ο Τζόρτζ Σόρος.

Ο κ. Σόρος, σε συνέντευξη του στην ολλανδική τηλεόραση είπε: «Πραγματικά ανησυχώ πολύ για το ότι το ευρώ μπορεί να καταστρέψει την ΕΕ. Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος ότι η λύση στο χρηματοπιστωτικό πρόβλημα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα».


«Η Γερμανία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική που επιβάλλει στην ευρωπεριφέρεια – το πρόγραμμα λιτότητας – είναι αντιπαραγωγική. Δεν μπορεί να επιτύχει. Αυτή τη στιγμή ασκείται ασυναίσθητα, χωρίς κακές προθέσεις, μια μεγάλη πίεση στο Νότο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι οδηγείται σε μια μακροχρόνια ύφεση» ανέφερε.

«Και μπορεί να κρατήσει περισσότερο από μια δεκαετία, στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει μόνιμη, ώσπου ο πόνος να γίνει τόσο μεγάλος όπου μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και επανάσταση, μια απόρριψη της ΕΕ και αυτή θα είναι η καταστροφή της ΕΕ. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο τίμημα για τη διατήρηση του ευρώ, το οποίο αρχικά είχε εισαχθεί για να υπηρετεί την ΕΕ», επεσήμανε.
«Μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, όπως και η Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν μια πολύ κακή συμφωνία, αλλά κράτησε 70 χρόνια.

Ωστόσο, πιστεύω ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καταδικασμένη να διαλυθεί» προέβλεψε, αποκαλώντας τη διάλυση της ΕΕ μια τραγωδία. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί πως η Γερμανία προκαλεί εσκεμμένα τη διάλυση της ΕΕ, αλλά ότι δεν κατανοεί την πολυπλοκότητα των προβλημάτων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου