Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τα τουρκικά παραμύθια για τα Ίμια και τα παπαγαλάκια της Άγκυρας Νο2



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος



Είναι πράγματι εντυπωσιακό να διαπιστώνεις αφ’ ενός το τουρκικό άγχος να παρουσιάσει όλους τους κομάντος των Ιμίων εν Ζώη και στην συνέχεια να οι ίδιοι οι Τούρκοι να αυτοδιαψεύδεται από τα ίδια τα τουρκικά δημοσιεύματα, αλλά και αφ ετέρου το πώς τα ελληνικά «παπαγαλάκια» επαναλαμβάνουν αυτές τις τουρκικές ηλιθιότητες.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από το προηγούμενο δημοσίευμα μας όπου αποδεικνύονταν ότι οι περίφημες λίστες των Τούρκων κομάντος των Ιμίων που πρόβαλλαν οι Τούρκοι με τη επιδίωξη να αποδείξουν ότι όλοι είναι εν ζωή, είναι «παραμύθια» και ήρθε ένα νέο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Sabah, (13/2/2013).


Στο δημοσίευμα αυτό αναφέρεται ότι ο Ahmet Çetin, που υποτίθεται ότι είχε πάρει μέρος στη επιχείρηση των κομάντος των Ιμίων αλλά δεν υπάρχει πουθενά στις περίφημες «λίστες της απατής», και οποίος τραυματίστηκε και είναι ανάπηρος από το δυστύχημα του Sikorsky, όπου σύμφωνα με την Sabah (περίτρανη τουρκική ομολογία), είχαν βρει τον θάνατο πέντε κομάντος της επιχείρησης των Ιμίων, δραστηριοποιείτε σήμερα στην… Αφρική και μάλιστα έχει ανοίξει επιχείρηση στο Μογκαντίσου. Αλήθεια τι έχουν να πουν τώρα τα «παπαγαλάκια» που είχαν αναδημοσιεύσει τις «αποκαλυπτικές» λίστες κομάντος των Ιμίων ότι δήθεν είναι όλοι εν ζωή ; Από ότι είδα στις περίφημες αυτές λίστες της τουρκικής άπατης το όνομα Ahmet Çetin δεν υπάρχει πουθενά.

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που δείχνει ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι προσπάθησαν να μας δουλέψουν κανονικά για τους κομάντος των Ιμίων, προφανώς για λόγους ψυχολογικού πολέμου, αλλά οι ίδιοι διαψεύδουν την άπατη που έστησαν για το σημαντικό αυτό θέμα.

Πληροφορώ λοιπόν όλα τα «παπαγαλάκια» που επαναλάμβαναν επί μέρες το παραμύθι ότι υπάρχει λίστα των κομάντος που είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση των Ιμίων και ότι όλοι είναι εν ζωή και μάλιστα μας έλεγαν οι αρχηγοί της επιχείρησης ήταν κάποιοι, Ercan Kireçtepe και Ali Türkşen, ότι τους διαψεύσει περίτρανα ο πολύ γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Üğur Düntar. Ο γνωστός αυτός Τούρκος δημοσιογράφος, σε μια τηλεοπτική εκπομπή στις 13 Ιανουαρίου του 2008, στο τουρκικό κανάλι KanalD, με την επωνυμία, «Arena», είχε παρουσιάσει τον… μοναδικό. όπως ανάφερε. αρχηγό των κομάντος των Ιμίων, που ονομάζεται… İz Metin. Αλήθεια που είναι το όνομα αυτό στη λίστα που αναδημοσίευσαν τα «παπαγαλάκια» της Άγκυρας για τους δήθεν κομάντος των Ιμίων, θέλοντας να διαψεύσουν την μοναδική πραγματικότητα ότι σχεδόν όλοι είναι νεκροί ; Μάλιστα στην ιδία τηλεοπτική εκπομπή, (όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της Hürriyet, στις 14/1/2008 που επισυνάπτουμε), ο İz Metin έκανε και «περιγραφή» το πώς, υποτίθεται, έδρασαν οι κομάντος στα Ίμια και πως υποτίθεται αποβιβάστηκαν στη δεύτερη βραχονησίδα.

Αγαπητοί κύριοι, όλα αυτά δείχνουν το πως προσπάθησαν οι Τούρκοι να προβάλλουν ψεύτικες λίστες για να μας εντυπωσιάσουν και προφανώς για να διασώσουν το τουρκικό γόητρο σχετικά με τους κομάντος των Ιμίων, (χωρίς αυτό βεβαία να μειώνει την ελληνική προδοσία στην κρίση των Ιμίων).

Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία των Τούρκων κομάντος των Ιμίων γράφτηκε από τη ημέρα εκείνη μέχρι στις 7 Μαΐου του 2003, όταν έπεφτε νεκρός στην πλατεία Ταξίμ ο πραγματικός αρχηγός των κομάντος, Zeki Şen. Στο πρώτο δυστύχημα, στις 15 Φεβρουαρίου 1996, σκοτωθήκαν οι κομάντος των Ιμίων, Bülent Usta, Toprak Karıştır, İhsan Çakmak, Ahmet Selçuk και Aykut Tetik. Για αυτούς στήθηκε στο Beykoz το, «Kardak Şehit Parkı», δηλαδή το μνημείο πεσόντων των Ιμίων. Στο δεύτερο δυστύχημα στις 13 Νοεμβρίου του 1996, σκοτωθήκαν οι κομάντος, Kadir Şener, Selçuk Esedoğlu, ( ο υπαρχηγός και δεξί χέρι του Zeki Şen), Ahmet Sezgin και Tevfik Özdemir.

Δυστυχώς για τους Τούρκους τα ίδια τα δικά τους ντοκουμέντα αποδεικνύουν την αλήθεια για την τύχη αυτών των κομάντος. Άλλη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί για τόσο σημαντικά θέματα...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου