Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Βρετανικό ΥΠΕΞ προς βρετανούς υπηκόους: «Εγκαταλείψτε τη Συρία πάση θυσία»


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ;


Με επείγουσα ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί όλους του Βρετανούς πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να β βρίσκονται στη Συρία για οποιαδήποτε να φύγουν αμέσως από τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου (FCO travel advice #8207) που μετέδωσε το BBC αναφέρονται τα εξής:

«Συμβουλεύουμε για την αποφυγή ταξιδιού στη Συρία. Οι Βρετανοί υπήκοοι στη Συρία καλούνται να εγκαταλείψουν τη  χώρα με κάθε πρακτικό μέσο».

Σύμφωνα με αναλυτές η φρασεολογία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι η συνήθης καθώς η προτροπή προς του Βρετανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα με κάθε μέσο  μπορεί να προοιωνίζει και για αεροπορικές επιθέσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι δυτικές δυνάμεις. Παρόμοια φρασεολογία είχε επιλεγεί και στη Λιβύη πριν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Βέβαια πολλοί είναι που αναρωτούνται πόσοι Βρετανοί υπήκοοι μπορεί να υπάρχουν ακόμη στη Συρία, Ενδεχομένως η οδηγία του βρετανικού υπουργείου αναφέρεται σε Βρετανούς που είναι μέλη ΜΚΟ που δρουν στη Συρία παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια παρόλα αυτά είναι περίεργη η χρονική συγκυρία την οποία επέλεξε το Λονδίνο για μια τόσο αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία.

Παράλληλα σήμερα και μετά την εκδήλωση της επίθεσης των ανταρτών στα δυτικά προάστια της Δαμασκού με μάχες οι οποίες κράτησαν όλη τη χθεσινή ημέρα  οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα σφοδρές αντεπιθέσεις σε όλα τα σημεία που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες με άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου