Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βουλγαρία: Κρέας αλόγου βρέθηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια


Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια που πωλούνταν στη Βουλγαρία και τα οποία ελέγχθηκαν από εξειδικευμένα εργαστήρια στη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων (BFSA) της Βουλγαρίας.

 
Δύο από τα δείγματα που ελήφθησαν από ποσότητα 86 κιλών του κατεψυγμένου προϊόντος διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά ως προς την ένδειξη ύπαρξης κρέατος αλόγου, κατά 80% και κατά 50% αντίστοιχα, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Τα δείγματα αναλύθηκαν από εργαστήριο του Ινστιτούτου Υπηρεσίας Ποιότητας Τροφίμων στο Βερολίνο και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες βουλγαρικές αρχές για την καταστροφή της ποσότητας που περιείχε κρέας αλόγου.


Εξάλλου, σήμερα, η BFSA απέστειλε πέντε δείγματα άλλων προϊόντων για ανάλυση σε ευρωπαϊκά εργαστήρια.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, 30 δείγματα ελήφθησαν και εστάλησαν στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς της BFSA για έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη κρέατος αλόγου σε 30 βουλγαρικά προϊόντα και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.
 
Η BFSA θα αποστείλει επιπλέον 100 δείγματα για ανάλυση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο το διατροφικό σκάνδαλο έχει εξαπλωθεί στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου