Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Και οι Βρετανοί είπαν «ναι» στους γάμους ομοφυλόφιλων


Πιο κοντά στο δικαίωμα για θρησκευτικό γάμο βρίσκονται τα ζεύγη ομοφυλοφίλων στη Βρετανία, έπειτα από την υπερψήφιση νομοσχεδίου που επεκτείνει το ισχύον σύμφωνο συμβίωσης, από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως η τέλεση ή μη θρησκευτικού γάμου για ομοφυλόφιλους θα επαφίεται στις επιλογές της εκάστοτε εκκλησίας, δίνοντας στις θρησκευτικές Αρχές τη δυνατότητα άρνησης στην τέλεση γάμου. Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει ήδη δηλώσει πως θα αντισταθεί σθεναρά.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 225 εδρών (400 ψήφοι υπέρ έναντι 175 κατά), με τη μεγαλύτερη αντίσταση να προβάλλεται από τους βουλευτές των κυβερνώντων Συντηρητικών, καθώς 136 από αυτούς, σχεδόν το ήμισυ της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος δηλαδή, καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την εκσυγχρονιστική ατζέντα του Κάμερον. Η ψήφος έγινε κατά συνείδηση, χωρίς να έχει δοθεί κάποια γραμμή από την πλευρά των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.


Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα κατατεθεί πλέον στη Βουλή των Λόρδων, και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2015. Ωστόσο, πολλοί Συντηρητικοί κάνουν λόγο για μία δύσκολη μάχη στην Άνω Βουλή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου