Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το Βατικανό βιάζεται να εκλέξει νέο Πάπα


Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ο μυστικισμός που ιστορικά την περιβάλλει, έχουν λειτουργήσει ως εφαλτήριο έμπνευσης για βιβλία, ταινίες και φυσικά… σενάρια συνωμοσίας.

Η απόφαση του Πάπα Βενέδικτου 16ου να παραιτηθεί από την Αγία Έδρα, μια κίνηση πρωτόγνωρη για την ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας τα τελευταία… εκατοντάδες έτη, λειτούργησε ενισχυτικά στα παραπάνω “συμπτώματα”, όπως και το ενδεχόμενο να εκλεγεί για πρώτη φορά μαύρος Ποντίφικας, προερχόμενος από τους ισχυρούς Καρδιναλίους της Αφρικής, σύμφωνα και με τα… γραφεία στοιχημάτων, που ήδη έχουν πάρει φωτιά.

Οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι ο νέος Πάπας θα εκλεγεί πριν από το Πάσχα των Καθολικών, με νεώτερη, σημερινή ανακοίνωση του όμως, το Βατικανό υποστηρίζει ότι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα ψηφίσουν για τον νέο Ποντίφικα, είναι πιθανό να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τις 15 Μαρτίου, στην περίπτωση που συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός εκλεκτόρων στη Ρώμη.

Η… βιασύνη της Αγίας Έδρας είναι εύλογη, καθώς το Βατικανό δεν θα ήθελε μια διαδικασία διαδοχής… θρίλερ, γεμάτη σασπένς και παρασκηνιακές ζυμώσεις. Απ’ την άλλη, μια “προεκλογική” περίοδος-εξπρές, δεν θα επιτρέψει την ανατροπή των σημερινών δεδομένων, που εμφανίζουν συγκεκριμένους Καρδιναλίους να έχουν προβάδισμα, και τον απερχόμενο Πάπα Βενέδικτο να κινεί παρασκηνιακά τα νήματα. Έστω κι αν όλοι το αρνούνται.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου