Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ: "Δεν καταρρίφθηκε από ... αεροσκάφος"!


Στους 725 φτάνουν οι τραυματίες μέχρι αυτή την στιγμή, κάποιοι από τους οποίους αρκετά σοβαρά από το κυμα μετεωριτών που έπληξε την περιοχή των Ουραλίων ενώ ένας από αυτούς, το μεγαλύτερο τμήμα φαίνεται ότι καταρρίφθηκε από την ρωσική αεράμυνα.

Βέβαια ενώ ρωσικές πηγές διαβεβαίωναν ότι το μεγαλύτερο τμήμα του μετεωρίτη κτυπήθηκε από αντιβαλλιστικό βλήμα, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, δεν επιβεβαίωσε την είδηση για ευνόητους λόγους και αδέξια κάνει αναφορά ότι "Δεν απογειώθηκε κανένα αεροσκάφος για να καταρρίψει μετεωρίτη" λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση ο μετεωρίτης να καταρριφθεί από ... αεροσκάφος

"Δεν πέταξε κανένα αεροσκάφος σε εκείνη τη δεδομένη χρονική περίοδο και το υπουργείο Άμυνας δεν έκανε κάτι που να σχετίζεται με το περιστατικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το γιατί έγινε η "διάψευση"  για την κατάρριψη από ... αεροσκάφος, είναι κάτι παρaπάνω από σαφές: Η ύπαρξη Α/Α βλημάτων ή οποιονδήποτε άλλων όπλων στο ρωσικό οπλοστάσιο που μπορούν να καταρρίψουν έναν μετεωρίτη σε τόσο ακραίες επιχειρησιακές συνθήκες έστω εσω-ατμοσφαιρικές, για την ρωσική αεράμυνα είναι επτασφράγιστο μυστικό και θα ήθελαν να παραμείνει μυστικό...

Βέβαια οι εκρήξεις και τα βίντεο που ακούγονται, άλλα δείχνουν...

Σύμφωνα με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών, το βάρος των μετεωριτών που έπεσαν στα Ουράλια ανέρχεται στους 10 τόνους.

Ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον έξι πόλεις, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.  Τουλάχιστον 297 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από την πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, η οποία επλήγη περισσότερο από το φαινόμενο. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου όπου κατέρρευσε οροφή 600 τμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ.  Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε και σχολείο, και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί! Εν τω μεταξύ, ειδικά για τους κατοίκους της πόλης Τσελιάμπινσκ οι ρωσικές Αρχές άνοιξαν τηλεφωνικής γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου