Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Διακοπή προγράμματος-δράσης "τροποποίηση καιρού" του ΕΛΓΑ‏


Προς κ. Πρωθυπουργό, κ.κ. Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πρόεδρο ΕΛΓΑ, πολιτική ηγεσία ΥΑΑΝΤ, ΥΠΕΚΑ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε


Ο ΕΛΓΑ επαίρεται για το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμά του ''τροποποίηση καιρού".

Εμείς διαφωνούμε επί της αρχής του προγράμματος. Εκτιμούμε πως τέτοια προγράμματα δεν είναι ούτε φιλογήινα,ούτε φιλοαγροτικά,ούτε φιλάνθρωπα,ούτε φιλόθεα. Τα προγράμματα αυτά "αξιοποιούν" μία ελαχιστότατη μεριστική "γνώση", και προκαλούν βραχυ-μεσο-μακρο-πρόθεσμες ζημίες στην σοφή ισορροπία της Δημιουργίας. Είναι μία εγωιστική-βαβυλώνιας νοοτροπίας-επέμβαση του ανθρώπου σε ξένα χωράφια, η οποία αθροίζεται με την υπόλοιπη πίεση που ασκεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στο περιβάλλον και επιτείνει (και) την (μικρο)κλιματική αλλαγή, με όλα τα επακόλουθα.

Πέραν τούτου, το πρόγραμμα είναι και πολύ ακριβό και, κατά την γνώμη μας, αναποτελεσματικό. Ούτε βροχή είδαμε, όταν την θέλαμε, και η χαλαζόπτωση έρχεται με περισσότερη ένταση και συχνότερα από παλαιότερα, όταν δεν "τροποποιούσαμε" τον καιρό. (λόγω .....κλιματικής αλλαγής!)
Εμείς παρακαλούμε θερμώς να επανεξετάσετε το πρόγραμμα και η πρότασή μας είναι να διακοπεί η εφαρμογή του.

Οι ζημίες από χαλάζι είναι τόσες που μπορούν να καλυφθούν από την δαπάνη εφαρμογής του προγράμματος και μόνο. Κατά την άποψή μας, και πιστεύουμε πως δεν σφάλουμε. Εξ άλλου για την (μη)...βροχοποίηση, ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημίες από ξηρασία.

Ο ισχυρισμός του ΕΛΓΑ ότι οι αγρότες πιέζουν για επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος αποδεικνύει, κατά την άποψή μας πάντοτε, πως το πρόγραμμα και επιστημονικά και στατιστικά και από τα οικονομικά αποτελέσματα δεν μπορεί να υποστηριχθεί επαρκώς και επιζητεί την ...αγροτική υποστήριξη!

Ο ΕΛΓΑ έχει προκηρύξει το πρόγραμμα. Επενδύει στην "τροποποίηση" του καιρού!

Εμείς λέμε όχι σε τέτοιες "επενδύσεις". Ας επενδύσουμε σε έργα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, ενεργειακά ανανεώσιμων πηγών, σε έργα εξοικονόμησης, αποταμίευσης, ορθής χρήσης των φυσικών πόρων και άς αφήσουμε τα φυσικά φαινόμενα να προκαλούν τις φυσικές ζημίες. Οι παλαιότεροι και για το χαλάζι και για τον λίβα(κυρίως) έλεγαν πως πρέπει να λάβει το ..μερτικό του!

Με τιμή
Ο πρόεδρος
Αχιλλέας Κ.Χονδρονάσιος




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου