Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αποκαλύφθηκε μυστική βάση της CIA στη Σαουδική Αραβία


Η CIA χρησιμοποιεί εδώ και δύο χρόνια μια μυστική αεροπορική βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που βρίσκεται στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Από τη μυστική αυτή βάση εξορμούσαν τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τις επιδρομές τους κυρίως στην Υεμένη, με στόχο μέλη της Αλ Κάιντα.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γνώριζαν την ύπαρξη της αεροπορικής βάσης από το Σεπτέμβριο του 2011, όταν ο επιχειρησιακός αρχηγός της Αλ Κάιντα Ανουάρ αλ Αουλάκι σκοτώθηκε σε μια τέτοια επιδρομή. Ωστόσο, δεν είχαν δημοσιεύσει κάτι σχετικό.

Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δε, είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι τυχόν αποκάλυψη της μυστικής βάσης θα «έβλαπτε τις επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα και τη συνεργασία των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Η ακριβής τοποθεσία της βάσης δεν αποκαλύφθηκε, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει σχόλιο ούτε η αμερικανική κυβέρνηση ούτε η Σαουδική Αραβία.

Οι ΗΠΑ απέσυραν το 2003 τα στρατεύματά τους από τη χώρα, όπου διατηρούσαν δύναμη 5 με 10 χιλιάδων ανδρών μετά τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου