Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Με τα πραγματικά τους στοιχεία θα εγγράφονται οι Γερμανοί στο Facebook


Η γερμανική δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ του Facebook…



Σύμφωνα με το διοικητικό δικαστήριο στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, το Facebook έχει δικαίωμα να ζητά από τους χρήστες του να δίνουν τα πραγματικά τους στοιχεία…

Το Facebook ζητά από τους χρήστες, κατά την δημιουργία ενός λογαριασμού, να δίνουν το πραγματικό τους επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης και φύλλο. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναστείλει τη λειτουργία ενός λογαριασμού αν αντιληφθεί ότι ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ανακριβές, εφόσον ο χρήστης δεν εμφανίσει μια επίσημη ταυτότητα με την οποία να αποδεικνύει ότι δεν δήλωσε ψευδή στοιχεία.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν διαφώνησε με τους όρους αυτούς και απαίτησε από το Facebook να άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών με ψευδή στοιχεία διαφορετικά θα πλήρωνε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.


Η γερμανική δικαιοσύνη όμως είχε διαφορετική κρίση. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν είναι αμετάκλητη, καθώς τα μέλη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.



ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου