Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τζον Κένεντι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Kάστρο


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, σχεδίαζε μυστικά τη δολοφονία του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κομμουνισμού, σύμφωνα με συγκλονιστικές πληροφορίες ενός νέου βιβλίου.

Στο απόγειο της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της κομμουνιστικής Κούβας στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Τζον Κένεντι απελευθέρωνε κρυφά βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών και εκτελεστές της μαφίας μέσω της CIA, σε μία προσπάθειά του να επιστρατεύσει ανθρώπους που δεν θα άφηναν ίχνη πίσω τους και θα προτιμούσαν να ρισκάρουν τις ζωές τους αναλαμβάνοντας επικίνδυνες αποστολές παρά να επιστρέψουν στη φυλακή.

Οι εκρηκτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται σε ένα νέο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γουίλιαμ Ντιν, με τίτλο Smooth Criminal. Ο Ντιν ισχυρίζεται πως οι εγκληματίες είχαν «προσληφθεί» από την αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ταυτότητες της CIA, έτσι ώστε να μην μπορούσε να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου