Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Smartphones θα "σφυρίζουν" στην Τροχαία τα ανασφάλιστα οχήματα


Μέσω κινητού τηλεφώνου που θα έχουν μαζί τους οι τροχονόμοι θα γίνονται σε λίγους μήνες οι έλεγχοι της Τροχαίας.

Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στον σχεδιασμό μιας ειδικής εφαρμογής που θα λειτουργεί στις πλατφόρμες των σύγχρονων smartphones.

Εκτός από τους ελέγχους - εξπρές για τα ανασφάλιστα οχήματα, θα προβλέπεται και η επέκταση του σχεδίου για οχήματα που δεν είναι περασμένα από ΚΤΕΟ.

Η εντολή που θα έχει κάθε πλήρωμα περιπολικού ή συνεργείο ελέγχου της Τροχαίας που σταματάει οχήματα για έλεγχο, θα είναι να μην εξαντλείται απλώς να ζητάει άδεια και δίπλωμα, αλλά να συνδέεται on-line με τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στην ΓΓΠΣ με στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών και τις ασφαλιστικές εταιρίες για να διαπιστώνει άμεσα αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο κοντινό μέλλον να αναζητούνται με τον ίδιο τρόπο και τυχόν ανεξόφλητα χρέη του ιδιοκτήτη προς την εφορία.

Μετά από διασταυρώσεις, σχεδιάζεται να ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων για να πληρώσουν 250 ευρώ και να ασφαλιστούν πάραυτα όσοι διαπιστωθεί πως παρέλειψαν να ασφαλίσουν το όχημά τους, εάν δεν το έχουν δηλώσει σε ακινησία.

Αν δεν σπεύσουν να ασφαλιστούν και να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ μέσα σε οκτώ μέρες από τη λήψη των ειδοποιητηρίων, τότε θα τους αναζητεί η Αστυνομία και θα αφαιρεί τις πινακίδες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα τους επιβάλει και πάλι πρόστιμα στον αντίστοιχο έλεγχο που θα διεξαγάγει κάθε χρόνο εφεξής. Να σημειωθεί πως τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας υπολογίζονται ήδη σε περίπου 1,2 - 1,5 εκατομμύρια.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου