Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Toύρκος βουλευτής αμφιβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά


Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή του Κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης εναντίον της χώρας μας. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Καμέρ Γκέντς ισσυρίζεται πως «η Ελλάδα έχει εισβάλλει παράνομα σε 16 νησιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο»!!

Ο Γκέντς στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησε στο τουρκικό κοινοβούλιο δήλωσε πως « το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου και ποια απ’αυτά ανήκουν στην Τουρκία και ποια στην Ελλάδα, καθορίστηκαν με τις συνθήκες του Λονδίνου το 1913, τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947 όμως οι Έλληνες εισέβαλλαν σ’αυτά χωρίς να ρωτήσουν σε κανέναν » και ισχυρίζεται πως « αυτά τα νησιά ξεκάθαρα ανήκουν στην Τουρκία καθώς αυτό είναι γραμμένο στις συνθήκες. Ο Ερντογάν πραγματοποιεί μυστικές συνομιλίες με τους Έλληνες και δεν παίρνει μαζί του κανέναν αξιωματικό».


Τα νησιά που αμφισβητεί την ελληνική κυριότητα ο Γκέντς τα κατονομάζει ως «Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι».

Ο τούρκος βουλευτής υποστηρίζει πως ο Ερντογάν παραχωρεί αυτά τα νησιά στην Ελλάδα και ζητά « να μας παραχωρήσουν το πλοίο που πάνε κάθε μέρα στι Ιμραλι (σ.σ στον Οτζαλάν) για να πάμε να δούμε αν πράγματι αυτά τα νησιά είναι υπο την κατοχή των Ελλήνων”.


To θέμα «μυρίζει» για προετοιμασία πρόκλησης καθώς οι δηλώσεις του βουλευτή έγιναν στο τουρκικό Κοινοβούλιο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου