Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων


Συνολικά 1,4 εκατομμύριο διαδηλωτές σύμφωνα με τους διοργανωτές, 300.000 σύμφωνα με την αστυνομία:

Η κινητοποίηση κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ήταν μαζική στο Παρίσι με μια νέα απόκλιση στον αριθμό των διαδηλωτών, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο της διαμαρτυρίας, όταν άνδρες της χωροφυλακής έκαναν χρήση δακρυγόνων πολλές φορές εναντίον διαδηλωτών που σύμφωνα με την αστυνομία, προσπαθούσαν να παραβιάσουν ένα οδόφραγμα για να φθάσουν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Επί τέσσερις ώρες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη βορειοδυτική πλευρά της πρωτεύουσας ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί το γάμο και την υιοθεσία στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια, σε μια τελευταία μαζική κινητοποίηση πριν το νομοσχέδιο τεθεί προς τελική έγκριση.

"Είμαστε 1,4 εκατομμύριο" δήλωσαν οι διοργανωτές στο Twitter. "Τουλάχιστον 1.400.000 διαδηλωτές συγκροτούν το μεγάλο στρατό των Γάλλων που τάσσεται κατά του νομοσχεδίου", προσθέτουν.

"Τα οριστικά στοιχεία για τη συμμετοχή στη διαδήλωση θα ανακοινωθούν στις αρχές της εβδομάδας, όταν θα εξεταστεί όλο το οπτικό υλικό από την κινητοποίηση", είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Παρισιού.

Στην προηγούμενη πορεία κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, στις 13 Ιανουαρίου, οι οργανωτές είχαν υπολογίσει ένα εκατομμύριο διαδηλωτές έναντι 340.000 σύμφωνα με την αστυνομία. Οι οργανωτές είχαν κατηγορήσει τότε την αστυνομία ότι ήθελε να υποβαθμίσει τη συμμετοχή.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν εκ νέου από τον πρόεδρο Ολάντ που είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, να αποσύρει το νομοσχέδιο και αυτό να τεθεί σε δημοψήφισμα. Όπως δηλώνουν, το νομοσχέδιο που επιτρέπει το γάμο και την υιοθεσία στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, "συνταράσσει την κοινωνία, προκαλεί αναπόφευκτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες και εγείρει ζητήματα βιοηθικής".

Ενώ η διαδήλωση δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο κάλεσε τους υποστηρικτές του να συνοδεύσουν μια εθνική αντιπροσωπεία του κόμματος. Ο πρόεδρος του UMP Ζαν Φρανσουά Κοπέ κάλεσε επίσης τους οπαδούς του κόμματος να διαδηλώσουν μαζικά.









ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου