Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και η συνομωσία μου....


Ο τρόπος με τον οποίο (εδώ στην Ελλάδα) δομούμε και αποδομούμε διάφορες απόψεις που σχετίζονται με την πραγματικότητα, είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.

Ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε, είναι σαν το δυαδικό σύστημα. Μηδέν (0) και ένα (1). Στην περίπτωσή μας, όλες οι απόψεις χαρακτηρίζονται από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης (τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς) είτε ως ορθολογιστικές είτε ως θεωρίες συνομωσίας.


Ας πούμε ο κυρ-Μπάμπης ή ο μεσσιε-Άρης ή ο δον-Πρετέντερ ή ο κ. Ευαγγελάτος, θεωρούνται ως ορθολογιστές, ενώ κάποιοι άλλοι "δευτεροκλασσάτοι" δημοσιογράφοι ως αθεράπευτα συνομωσιολάγνοι.

Βλέπετε ότι δεν αναφερθήκαμε σε πολιτικούς. Σκοπίμως, αφού πλέον οι πολιτικοί μας λειτουργούν στο δόγμα του κ. Πάγκαλου: "Μας ψηφίσατε, επομένως μέχρι τις επόμενες εκλογές, βγάλτε το σκασμό."

Αλήθεια, τί από αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας δεν είχε γραφτεί ή δεν είχε προβλεφθεί από ορισμένους δημοσιογράφους ή πολιτικούς;

Θυμάμαι τον Κυριάκο Βελόπουλο, από την εκπομπή που έκανε στον ΕΡΜΗΣ TV πριν από καμιά 15αρια χρόνια, να μιλάει για πετρέλαια, φυσικό αέριο, πολύτιμα μέταλλα και για γεωπολιτικά παιχνίδια.

Θυμάμαι τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996, να μιλάει για μία μελλοντική Γερμανική Κυριαρχία. (Δες το παρακάτω βίντεο και πρόσεξε τις αντιδράσεις όλων των μεγάλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του. Είναι οι ίδιοι που σήμερα είτε είναι εξαφανισμένοι είτε είναι στη φυλακή.)





Θυμάμαι πολλούς μικρούς δημοσιογράφους - αρθρογράφους περιφερειακών εφημερίδων, να γράφουν για τον τόπο τους και για τις διάφορες έρευνες οι οποίες "δεν έγιναν" γιατί δεν τις είπε ποτέ κανένα Αθηναϊκό ΜΜΕ.

Για όλα αυτά, θυμάμαι πως το κυρίαρχο δημοσιογραφικό-πολιτικό σύστημα της κάθε εποχής, τα χαρακτήριζε ως θεωρίες συνομωσίας. Ως φαντασία. Ως κινδυνολογία.

Ξαφνικά, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν επίσημα υδρογονάνθρακες και πολύτιμα μέταλλα, η Γερμανία έχει κυριαρχήσει στον Ευρωπαϊκό Νότο και εμείς εξακολουθούμε να ΜΗΝ διδασκόμαστε από την άρνηση του παρελθόντος, περιμένοντας να βάλουμε κανόνες για την δημιουργία του μέλλοντος.

Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει Πολιτικές ή Οικονομικές Επιστήμες για να καταλάβεις ότι αυτό που ξεκίνησε να γίνεται πριν από καμιά 20αρια χρόνια (και τότε θεωρείτο συνομωσία) είναι πλέον πραγματικότητα.

Δεν χρειάζεται κανένας Μπάμπης και κανένας Ευαγγελάτος για να καταλάβεις ότι γίνεται μία ανακατάταξη στην Ευρώπη, με τον πλούσιο Ευρωπαϊκό Νότο να γίνεται Τουριστικός Προορισμός και τον "πλούσιο" Ευρωπαϊκό Βορρά, Τραπεζικό Κέντρο.

Εάν ακόμα θεωρείς ότι το πρόβλημα του Ευρωπαϊκού Νότου και ειδικότερα της Ελλάδας και της Κύπρου, ήταν η έλλειψη κανόνων, μάλλον παραλείπεις ορισμένα πράγματα.....




ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου