Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «Η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί σε πόλεμο»


Κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας σε μια πολεμική σύρραξη η οποία θα εκδηλωθεί μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου βλέπει ο νέος γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δ. Κουτσούμπας στην εβδομαδιαία εφημερίδα realnews, απάντησε τι ακριβώς εννοούσε με τη σχετική του αποστροφή στο πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ δεν λέει λόγια του αέρα. Μελετάμε τις διεθνείς εξελίξεις, την πορεία της οικονομικής κρίσης, αναλύουμε τους ανταγωνισμούς μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών που συνεχώς οξύνονται και δεν κρύβονται από τα στημένα χαμόγελα και τις φιλοφρονήσεις της επίσημης διπλωματίας.

 
Αυτές οι αντιθέσεις είναι ιδιαίτερα οξυμένες στην περιοχή μας και αφορούν τον έλεγχο και την διανομή των ενεργειακών πηγών, του τεράστιου πλούτου που υπάρχει, καθώς και των δρόμων μεταφοράς και κίνησής του.

 
Επομένως δεν αποκλείουμε τίποτε, όλα μπορούν να συμβούν. Οι κίνδυνοι εμπλοκής της Ελλάδας σε πολέμους είναι υπαρκτοί. Μας ανησυχεί για παράδειγμα, η στάση της κυβέρνησης, στο θέμα της ΑΟΖ, η ένταση των ανταγωνισμών της ελληνικής άρχουσας τάξης με την αστική τάξη της Τουρκίας, της Αλβανίας, άλλων χωρών σε όλη την περιοχή, για να μην αναφέρω χρονίζοντα προβλήματα που κάνουν την περιοχή μας πυριτιδαποθήκη με απρόβλεπτες συνέπειες.

 
Πολύ κοντά μας είναι η Μέση Ανατολή, η Βόρειος Αφρική, ο Καύκασος, τα Βαλκάνια, όπου συναντώνται και ανταγωνίζονται βουβάλια που ως γνωστόν, δεν υπολογίζουν και πολύ τα βατράχια που τσαλαβουτάνε γύρω τους.»



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου