Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Μυστικό διάστημα


Η ξαφνική τεχνολογική εξέλιξη μοιάζει να μην είναι τυχαία. Εάν συγκρίνεται τις ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα του ανθρώπου τα τελευταία περίπου 100 χρόνια, με τις ανακαλύψεις του ανθρώπου πριν τον 20ο Αιώνα θα διαπιστώσετε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη η ανθρωπότητα μοιάζει να εκτοξεύτηκε με κινηματογραφική ταχύτητα, από το «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι» στον «Πόλεμο των Άστρων».

Για Αιώνες ολόκληρους έως και τα τέλη του 19ου Αιώνα η ανθρωπότητα ζούσε κάτω από το φως των κεριών. Η Άμαξα σαν μέσον μεταφοράς ελάχιστα εξελίχτηκε μέσα στους αιώνες. Χρειάστηκαν όμως μόλις λίγες 10ετίες για να μετατραπεί σε σύγχρονο αυτοκίνητο.

Αλλά εάν αυτό είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός ανάπτυξης στον τομέα της Μηχανολογίας, πόσο τυχαία μπορεί να είναι η ξαφνική ταυτόχρονη και διαδοχική εξέλιξη της Χημείας, της Ιατρικής, της Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας, της Μοριακής βιολογίας, της Πυρηνικής φυσικής, της Κβαντομηχανικής των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τις ακτίνες λέϊζερ, τους επιταχυντήρες σωματιδίων, τις διαστημικές αποστολές, τα πυρηνικά όπλα, τα υπερηχητικά αεροσκάφη, τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, τα συστήματα τηλεπικοινωνίας, τους εκατοντάδες δορυφόρους και τους χιλιάδες ρομποτικούς βραχίονες που κατασκευάζουν καθημερινά με απόλυτη ακρίβεια, εκατομμύρια διαφορετικές ηλεκτρονικές συσκευές σε όλο τον κόσμο!













ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου