Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Οι Η.Π.Α θέλουν να υποτάξουν τα στοιχεία της φύσης


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη δυνατότητα ελέγχου του κλίματος της Γης. Μια αντίστοιχη μελέτη ανατέθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό γέννησε την ανησυχία ότι οι Αμερικανοί ελπίζουν να αποκτήσουν ένα επιθετικό κλιματικό όπλο.

Η CIA διέθεσε 630.000 δολάρια για τη μελέτη των δυνατοτήτων της γεωμηχανικής. Με το ποσό αυτό, οι επιστήμονες πρέπει να μελετήσουν, σε προθεσμία 21 μηνών, τα περιθώρια της ανθρώπινης επενέργειας στις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, οι ειδικοί είναι επιφορτισμένοι με την αποστολή να διευκρινίσουν την ενδεχόμενη απειλή που μπορεί να συνιστά η γεωμηχανική για την εθνική ασφάλεια.

Αυτή καθ΄εαυτή η συγκεκριμένη μελέτη φαντάζει αρκετά άκακη. Ωστόσο, η χρηματοδότησή της από το ταμείο της CIA δίνει μια αφορμή να υποθέσουμε ότι στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί έχουν κατά νου την ανάπτυξη ενός κλιματικού όπλου. Το να γίνει κατανοητό κατά πόσο μια τέτοια υπόθεση έχει βάση – είναι αρκετά πολύπλοκο. Η πλειονότητα των ειδικών που ερωτήθηκαν από τη «Φωνή της Ρωσίας» για το θέμα αυτό – απέφυγε να απαντήσει.Πάντως, κανείς δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται εδώ και καιρό τα κλιματικά όπλα. Την κατάσταση σχολιάζει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης, Αλεξάντρ Σαράβιν:

- Τα μεγαλύτερα κράτη έχουν ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό με τα κλιματικά όπλα, ίσως και πάνω από 50 χρόνια πριν. 'Αλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο σημείωσαν πρόοδο. Δεν έχουμε πάντως υπόψη μας περιπτώσεις έξωθεν επενέργειας στο κλίμα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στον τομέα αυτό να προγνώσει κανείς το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Γι' αυτό και ο ακριβής προσδιορισμός αυτού που μπορεί να προκαλέσει ένα όπλο στον τομέα αυτό είναι αδύνατος, κατά τη γνώμη μου.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί είναι σε θέση να επιφέρουν «κλιματική βλάβη» στους εχθρούς τους . 'Ετσι, πέρισυ το Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος του Ιράν Μαζμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε ότι εχθροί έχουν προκαλέσει ξηρασία στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Στη Ρωσία δε είχαν κάποτε επιρρίψει την ευθύνη για τον αφύσικο καύσωνα στον αμερικανικό σταθμό HAARP – υπενθυμίζει ο διευθυντής του Κέντρου Κλιματικών Προγραμμάτων της WWF, Αλεξέι Κοκόριν:

Πολύ γνωστός είναι ο σταθμός μακράς εμβέλειας HAARP στην Αλάσκα. 'Οταν λοιπόν στη Μόσχα είχαμε έναν τερατώδη καύσωνα -τον Ιούλιο του 2010 -ακούστηκαν φήμες του τύπου «μήπως φταίει η δραστηριότητα αυτού του σταθμού;» . Θεωρητικά, ένας τέτοιος σταθμός μπορεί να προκαλέσει οπή στα σύννεφα από μεγάλη απόσταση. 'Αλλο θέμα το ότι την εποχή του καύσωνα στη Μόσχα δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο.

Ο σταθμός HAARP δεν αποτελεί μοναδικότητα. Παρόμοιοι σταθμοί λειτουργούν και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, στη δοικητική περιφέρεια Νιζεγκόροντ . Η μόνη διαφορά είναι ότι τα περισσότερα από τα δεδομένα που συλλέγει ο HAARP είναι διαβαθμισμένα και στο ίδιο το πρόγραμμα έχει εμπλακεί το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Είναι πιθανό ότι αυτό ακριβώς το γεγονός έχει δαιμονοποιήσει την εικόνα του σταθμού HAARP. Πάντως, όπως και νάχει, ο σταθμός έκλεισε πρόσφατα. Δεν βρέθηκαν κονδύλια για να συνεχίσει τη λειτουργία του.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου