Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

MICHAEL JACKSON: Ο βασιλιάς της POP ζει;;; Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατό του αυξάνονται συνεχώς τέσσερα χρόνια μετά!


Πριν από τέσσερα χρόνια όλος ο πλανήτης παθαίνει σοκ. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση του θανάτου του πιο επιτυχημένου τραγουδιστή όλων των εποχών. Ο βασιλιάς της ποπ, ο ένας και μοναδικός Μάικλ Τζάκσον, φεύγει στα 50 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος τη μουσική βιομηχανία και τα εκατομμύρια των θαυμαστών του.

Της ΝΤΕΜΕΛΣΑΣ ΒΕΛΙΚΑ

Ήταν το πιο αμφιλεγόμενο ίνδαλμα όλων των εποχών. Κατηγορήθηκε μέχρι και για παιδεραστία, ενώ δεν ήταν λίγες οι επιθέσεις που δέχτηκε για τις αλλαγές στην εμφάνισή του που επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του. Όταν στις 25 Ιουνίου 2009 η είδηση του θανάτου του κάνει τον γύρο του κόσμου, όλος ο πλανήτης «παγώνει». Ο βασιλιάς της ποπ, ο θρύλος Μάικλ Τζάκσον έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μην αντέχοντας άλλο τη χρήση υπνωτικών αφού ήταν γνωστά τα προβλήματα ύπνου που αντιμετώπιζε. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο Τζάκσον είχε να κοιμηθεί περίπου δύο μήνες πριν πεθάνει, αφού υπέφερε από φοβερές αϋπνίες και ήταν εθισμένος στα υπνωτικά χάπια.

Ο προσωπικός του γιατρός, Κόνραντ Μάρεϊ, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία γιατί τα υπνωτικά που του χορηγούσε τον οδήγησαν μία ώρα αρχύτερα στον τάφο. Πριν από το θάνατό του οι θεωρίες συνωμοσίας ήταν πολλές για τον Τζάκσον, αρκετές από αυτές βασισμένες στην εμφάνισή του. Του έδιναν μόλις λίγους μήνες ζωής, ενώ όλες αυτές υπερδιπλασιάστηκαν όταν ο «βασιλιάς» πέθανε. Τι υποστηρίζουν; Ότι ο Μάικλ Τζάκσον είναι ζωντανός!!!




Η εφορία και το… Ιράν

Ποιες είναι όμως οι πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας για το θρύλο της ποπ;

Θεωρία 1η: Ο Μάικλ Τζάκσον προσποιήθηκε το νεκρό για να γλιτώσει από τους δανειστές του και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Ήταν γνωστό ότι ήταν υπερχρεωμένος και υπό μεγάλη πίεση από τους πιστωτές του να αυξήσει τα έσοδά του. Όμως το γραφείο του ιατροδικαστή στο Λος Άντζελες έκανε νεκροψία μετά το θάνατό του και κατέληξε ότι το πτώμα ήταν χωρίς αμφιβολία του Τζάκσον.

Θεωρία 2η: Ο Τζάκσον δολοφονήθηκε από τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για να απομακρυνθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον από το Ιράν. Ο θάνατος του Τζάκσον ήταν δωράκι από τον ουρανό για το ιρανικό καθεστώς που τότε δεχόταν έντονες πιέσεις από τη Δύση για τα πυρηνικά του. Όμως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για αυτή τη θεωρία.

Θεωρία 3η: Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε δύο χρόνια νωρίτερα και αντικαταστάθηκε από σωσία όταν ανακοίνωσε την παγκόσμια τουρνέ του σε συνέντευξη τύπου. Η εμφάνισή του στην αρένα του Ο2 για να προωθήσει τις συναυλίες του στο Λονδίνο ήταν παράξενη. Εμφανίστηκε 90 λεπτά αργότερα, τραγούδησε ψιθυριστά στο κοινό και εγκατέλειψε τη σκηνή με ένα βάδισμα που δεν θύμιζε το δικό του. Οι συνωμοσιολόγοι έλεγαν ότι ήταν πολύ ψηλός και ότι τα δάχτυλά του ήταν διαφορετικά.

Θεωρία 4η: Ο Τζάκσον πέρασε από τα σύνορα στο Μεξικό και ένας σωσίας με μια θανατηφόρα ασθένεια πέθανε στη θέση του. Οι ιστοσελίδες ανέφεραν ότι ένας τελωνειακός υπάλληλος είδε τον Τζάκσον να πηγαίνει από την Καλιφόρνια στο Μεξικό λίγο μετά το θάνατό του. Όμως κανείς δεν είδε τον Τζάκσον στο Μεξικό από τότε.



Το παιχνίδι με τα μίντια

Στις 12 Ιανουαρίου 2009, το περιοδικό National Enquirer προέβλεπε ότι ο Τζάκσον είχε έξι μήνες ζωής, ότι πέθαινε από μια σπάνια γενετική ασθένεια, ότι χρειαζόταν μεταμόσχευση πνευμόνων και πως ήταν εθισμένος σε υπνωτικά και αλκοόλ. Η Λατόγια Τζάκσον, αδελφή του τραγουδιστή, πίστευε ότι ο Μάικλ σκηνοθετούσε το θάνατό του κι ότι εκείνος έδινε αυτές τις πληροφορίες.

Στο βιβλίο του Ζερμέν Τζάκσον «Δεν είσαι μόνος», αναφέρεται η ικανότητα του Μάικλ να χρησιμοποιεί τα μίντια όσο κανείς άλλος για να φτιάξει την εικόνα του. Μια θεωρία αναφέρει ότι ο Μάικλ δεν ήταν άρρωστος, αλλά ήθελε όλοι να το νομίζουν. Το ίδιο και με το θάνατό του. Η δίκη και φυλάκιση του προσωπικού του γιατρού έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ο Μάικλ πράγματι πέθανε. Όμως η απόφαση των ενόρκων μιλά για «φερόμενο θύμα» και για «φερόμενη ημερομηνία θανάτου», ενώ το όνομα του «φερόμενου θύματος» ήταν Μάικλ Τζόσεφ Τζάκσον. Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποιος να καταδικαστεί για ένα θύμα το οποίο δεν είναι σίγουρα το θύμα, αλλά φαίνεται να είναι το θύμα; Το πλήρες όνομα του Τζάκσον ήταν Μάικλ Τζόε Τζάκσον και όχι Τζόσεφ στο ενδιάμεσο.



Νοσοκομείο ή αεροδρόμιο;
Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αμφιλεγόμενες μαρτυρίες για το θάνατό του και κανείς δεν ξέρει τι έγινε ακριβώς. Οι σωματοφύλακες, οι νοσοκόμοι και το προσωπικό του Τζάκσον λένε διαφορετικά πράγματα. Ένας νοσοκόμος είπε, μάλιστα, ότι δεν αναγνώρισε στο πτώμα τον Τζάκσον, αλλά έναν αδύναμο ηλικιωμένο που είχε πεθάνει από ανίατη ασθένεια. Η μοναδική φωτογραφία του Τζάκσον που τον δείχνει διασωληνωμένο στο ασθενοφόρο, θεωρήθηκε πλαστή από την οικογένειά του. Ο Μάικλ θεωρήθηκε νεκρός δύο ώρες μετά την άφιξη των νοσοκόμων, αλλά εκείνοι είπαν ότι ήταν νεκρός όταν έφτασαν. Τότε τι προσπαθούσαν να κάνουν δύο ώρες; Την ανακοίνωση του θανάτου έκανε ο αδελφός του Ζερμέ, αλλά σε συνέντευξή του είπε «ο Μάικλ δεν ήταν μαζί μας προτού φτάσει στο αεροδρόμιο» και μετά το διόρθωσε σε «νοσοκομείο». Τι σχέση έχει το αεροδρόμιο με το νοσοκομείο;

Τέλος, υπάρχουν θεωρίες και για την κηδεία του βασιλιά της ποπ. Γιατί το φέρετρο δεν ανοίχτηκε ποτέ; Πού κηδεύτηκε ο Μάικλ Τζάκσον; Μάλιστα κυκλοφορεί φωτογραφία μιας γυναίκας στην κηδεία με μακρύ ξανθό μαλλί και μεγάλο μαύρο καπέλο η οποία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά προσώπου με τον Μάικλ!

Τι ισχύει τελικά; Όπως γίνεται αντιληπτό, όσο περνάει ο καιρός οι θεωρίες συνωμοσίας θα πληθαίνουν. Ζει ή όχι ο Μάικλ Τζάκσον; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα στο συγκεκριμένο ερώτημα…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου