Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μετά το χαράτσι και σεισμόσημο για όλα τα ακίνητα



"Σεισμικά κύματα" στους ιδιοκτήτες αναμένεται να προκαλέσει το σεισμόσημο για τα ακίνητα. Τι είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος


"Θα προσπαθήσουμε η επιβάρυνση για το σεισμόσημο να είναι η ελάχιστη δυνατή", διευκρίνισε μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, αναφερόμενος στο "σεισμόσημο" που προβλέπεται να επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα και που αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας.

"Είναι μία κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολλή προσοχή χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες που δεν αντέχουν άλλο αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν", συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέφυγε ωστόσο να ανοίξει περισσότερο το θέμα για το σεισμόσημο, όπως για το πότε εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο.

Σήμερα, μόλις το 15% των ακινήτων είναι ασφαλισμένο και το ποσοστό θα ήταν μικρότερο εάν δεν είχαν χορηγηθεί πολλά στεγαστικά δάνεια στα οποία η ασφάλιση του ακινήτου είναι υποχρεωτική την τελευταία δεκαετία.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί κατά τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου