Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η ζάχαρη είναι τοξική


Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα, διαπίστωσε ότι εμφάνισαν τοξικά συμπτώματα και μειωμένη διάρκεια ζωής μετά τη διατροφή τους με ποσότητα ζάχαρης που θεωρείται ασφαλής για τον άνθρωπο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Γουέιν Ποτς του πανεπιστημίου της Γιούτας, υπέβαλαν ζευγάρια ποντικιών σε ειδική διατροφή, οι θερμίδες της οποίας κατά 25% προέρχονταν από τη ζάχαρη (μίγμα γλυκόζης και φρουκτόζης).


Αυτό (είναι το μέγιστο επίπεδο ασφαλείας ημερήσιας κατανάλωσης πρόσθετης ζάχαρης (25%), που συστήνουν οι επιστημονικοί φορείς και οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ. Το 13% έως 25% του πληθυσμού εκτιμάται ότι παίρνει από την πρόσθετη ζάχαρη αυτό το μέγιστο ποσό θερμίδων. Η ποσότητα αυτή χονδρικά αντιστοιχεί στο να πίνει κανείς τρία αναψυκτικά με ζάχαρη την ημέρα, αλλά η υπόλοιπη διατροφή του να μην περιλαμβάνει άλλη πρόσθετη ζάχαρη.

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πρόσθετης ζάχαρης σε διάφορες μορφές (ποτά, γλυκά, επεξεργασμένα τρόφιμα κ.α.) έχει συσχετιστεί από προηγούμενες επιστημονικές έρευνες με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και καρδιολογικές παθήσεις όπως η στεφανιαία νόσος. Όμως η ακριβής βιολογική αιτιολογία γι' αυτές τις επιπτώσεις της ζάχαρης δεν έχει ακόμα κατανοηθεί πλήρως.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου