Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Προ των πυλών η επέμβαση στην Συρία


«Η Μόσχα δεν προτίθεται να εμπλακεί σε στρατιωτική σύρραξη για την Συρία», ξεκαθαρίζει μεν ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ωστόσο η Τεχεράνη προβλέπει γενίκευση της έντασης στην Μέση Ανατολή, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση γενική ανάφλεξης στην περιοχή, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μελλοντική επέμβαση των Ρώσων, οι οποίοι θα βλέπουν το ΝΑΤΟ να πλησιάζει κοντά στην ευρύτερη τοποθεσία των συνόρων της.

Από την άλλη, όπως είχαμε έγκαιρα γράψει, ίσως η Ρωσία να δέχτηκε κάποια ανταλλάγματα, προκειμένου να υποχωρήσει στην Συρία κερδίζοντας χρόνο, κάτι που είναι ένα πιθανό σενάριο. Δημιουργία π.χ. ναυτικής βάσης σε άλλη περιοχή με τους Ρώσους να συζητούν τον τελευταίο καιρό με την Κύπρο. Οψόμεθα και σε αυτό το θέμα.

Η επέμβαση της Δύσης φαίνεται πάντως ότι βρίσκεται προ των πυλών με τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες όπως στις προηγούμενες επεμβάσεις. Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί αποχαυνωμένη το ίδιο σενάριο με πρωταγωνιστή τον υποτιθέμενο ειρηνιστή Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα.

Αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις που θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα τον πλανήτη στην παγκόσμια σύρραξη.


Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει…


Πάλι ξεκίνησαν οι «σταυροφόροι»…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου