Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ομολογία Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θυσιάστηκε για το καλό της ευρωζώνης


Η επικεφαλής του ΔΝΤ ομολόγησε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα, ωστόσο αποφεύχθηκε λόγω κινδύνου διάχυσης στην ευρωζώνη

Των επιλογών του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος υπεραμύνθηκε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο CNN.

Ερωτηθείσα σχετικά με το κούρεμα του χρέους και εάν αυτό έπρεπε να γίνει νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2011, η κα Λαγκάρντ σημείωσε πως εάν το Ταμείο είχε συστήσει αναδιάρθρωση του χρέους τότε, θα προέκυπτε ένας ξεκάθαρος κίνδυνος διάχυσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, αφού δεν υπήρχε κάποιο τείχος προστασίας.

«Ήταν ένα θέμα σχετικά με το πότε και πώς κόβεις το χέρι και με ποιο τρόπο σταματάς τη μόλυνση προκειμένου να απομακρύνεις τον φόβο να καταρρεύσει το όλο σύστημα. Η επιλογή που κάναμε ήταν να χτίσουν οι Ευρωπαίοι το τείχος προστασίας τους πρώτα, προτού γίνει κάποια δραστική κίνηση για το ελληνικό χρέος. Ως εκ τούτου, ναι θα ήταν καλύτερα αν είχαμε συστήσει νωρίτερα την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια μείζονα έκρηξη στο σύνολο της Ευρωζώνης», τόνισε.

Στην ίδια συνέντευξη η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως από το επόμενο έτος θα υπάρξει θετική πορεία και ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, τονίζει όμως πως χρειάζεται ακόμη να γίνει δουλειά.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου