Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς οι δηλώσεις Ρεπούση ενισχύουν τη Χρυσή Αυγή!


Ποιοι και γιατί τροφοδοτούν την ακροδεξιά στην Ελλάδα

Πολλοί αναρωτιούνται τον τελευταίο καιρό ποιος λόγος κρύβεται πίσω από τις αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση. Της αρέσει απλά να προκαλεί ή καθίσταται πιόνι μίας γενικότερης μεθοδευμένης προσπάθειας όλων όσοι στρώνουν αργά, αλλά σταθερά το χαλί για την άνοδο της ακραίας εθνικιστικής ακροδεξιάς οργάνωσης της Χρυσής Αυγής;

Η κ. Μαρία Ρεπούση στο όνομα μίας κατά πολλούς ψευτοαριστεροσύνης προκαλεί και προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, αποδοκιμαζόμενη πως, για να επιδείξει...προοδευτικότητα, πληγώνει την εθνικοφροσύνη ενός λαού, ο οποίος υπό το βάρος της κρίσης το μόνο καταφύγιο που έχει είναι η θρησκεία, η ιστορία και παράδοσή του. Και τις τρεις αυτές αξίες προσβάλλει με συνεχιζόμενα κρούσματα προκλήσεων η κ. Ρεπούση, γεγονός που ωθεί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης να πιστεύει ότι πράγματι ελλοχεύει απειλή κατά των παραπάνω τριών γενεσιουργών ουσιών του έθνους μας.

Γι' αυτό και εύλογα αναρωτιέται κάποιος: ποιο παιχνίδι παίζει η κ. Ρεπούση; Η ίδια ως «προοδευτική» δεν αντιλαμβάνεται ότι θίγοντας συστηματικά τις ευαίσθητες χορδές ενός έθνους, το μόνο που πετυχαίνει είναι τελικά να δικαιώνει την ακραία επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής; Διότι ακόμα και οι πολιτες που δεν πείθονται από τον ακραίο εθνικιστικό λόγο αυτής της οργάνωσης, αναγκαστικά κάποιοι εξ αυτών μπαίνουν σε δεύτερες σκέψεις για το ποιοι και γιατί «εξυφαίνουν» το ξήλωμα της εθνικής μας παράδοσης, των θρησκευτικών και ιστορικών μας ευαισθησιών.



Ερωτηματικά

Η κυρία Ρεπούση είναι αυτή που έχει χρέος να απαντήσει όχι μόνο στο ερώτημα γιατί προκαλεί, αλλά ποια συμφέροντα και ποιες σκοπιμότητες διευκολύνει –ακούσια;- μέσω των προκλήσεών της, τις οποίες βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ να διατυπώνει.

Ανεξάρτητα του ποιες είναι τελικά οι απόψεις της κ. Ρεπούση, μπορεί από πολλούς να είναι σεβαστές ακόμα κι αν διαφωνούν με αυτές, γιατί αυτή είναι η ψυχή της Δημοκρατίας μας. Όμως όταν οι απόψεις αυτές έρχονται σε μία τόσο εύθραυστη κοινωνικά και πολιτικά συγκυρία, πρέπει αυτοί που τις εκφέρουν να αναλάβουν και τις ευθύνες για τις παράπλευρες συνέπειες που προκαλούνται από τη διατύπωση τέτοιων απόψεων.

Αλήθεια, τι θα πει η κ. Ρεπούση, αν εξαιτίας και των δηλώσεών της, η «Χρυσή Αυγή» καταστεί τελικά το αντίπαλον δέος κάποιων ψευτοκουλτουριάρηδων και δήθεν προοδευτικών, οι οποίοι δεν το έχουν σε τίποτα να διαστρεβλώνουν την ιστορία και να αποκαλούν νεκρή μία γλώσσα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μακραίωνη παράδοση του Ελληνισμού και τη σύγχρονη πραγματικότητά μας;

Η κ. Ρεπούση θα είναι ακόμα βουλευτής να μας απαντήσει τότε, ή θα έχει μεταναστεύσει σε άλλη χώρα;







ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. τα λόμπι εξουσίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων,έχουν δρομολογήσει το σχέδιο για τον διαμελισμό της Ελλάδος.Με πρώτο μοχλό τον Δούρειο Ιππο της λαθρομετανάστευσης. . ΩΡΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ.Που θα δικαιολόγηση την είσοδο "ξενων δυναμεων" καταστολής για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα είναι κάτω από την απειλή μέσα στην Ελλάδα.ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΗΕ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΟΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ "ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" Δεν το βλέπετε ότι τα δυο άκρα τα χρησιμοποιούν και υποδαυλίζουν την καθημερινή τους αντιπαράθεση.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ Η ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΑΓΜΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. Υπαρχει τοπικη της ΧΑ και του ΚΚΕ στην Κηφισια?Η' τελικα και οι δυο ψαχνουν θυματα αναμεσα στους φτωχους που πληρωνουν τα σπασμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή