Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η Αυστραλία είναι συνεργός των ΗΠΑ στις υποκλοπές


Σύμφωνα με τον Αυστραλό καθηγητή Ντες Μπαλ, ειδικό σε θέματα κατασκοπείας, η αυστραλιανή υπηρεσία Defence Signals Directorate ανταλλάσει μυστικές πληροφορίες με την αμερικανική National Security Agency και κατασκοπεύει για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτείων, κυρίως στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

«Οι παρακολουθήσεις γίνονται για λογαριασμό των Αμερικανών μέσω αυστραλιανών κρησφύγετων στην Ασία» είπε ο κ. Μπολ προσθέτοντας ότι οι Αυστραλοί παρακολουθούσαν και ξένες πρεσβείες «για λόγους ασφαλείας».

Ο ίδιος είπε ότι ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία έχουν συμφωνία «να κατασκοπεύουν με πέντε μάτια αλλά να μην κατασκοπεύει η μια χώρα την άλλη».

Ο ομογενής γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να ζητήσει εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον και να διαπιστώσει αν γίνεται και στην Αυστραλία παρακολούθηση πολιτών όπως σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Η Καμπέρα οφείλει να βεβαιωθεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρακολουθούν Αυστραλούς πολίτες» υπογράμμισε ο γερουσιαστής Ξενοφών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου