Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σε εβραϊκό νεκροταφείο φέρεται να να ετάφη ο αρχηγός της Γκεστάπο!

   
Είναι δυνατόν ο Χάινριχ Μούλερ, ο αρχηγός της ναζιστικής “Γκεστάπο” και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Ολοκαυτώματος, να θάφτηκε σε αυτό το εβραϊκό νεκροταφείο, στο κέντρο του Βερολίνου;

Σύμφωνα με τον γερμανό ιστορικό Γιοχάνες Τούχελ, ναι!

Μιλώντας στην εφημερίδα “Bild”, ο επικεφαλής των μνημείων γερμανικής αντίστασης στο Βερολίνο υποστήριξε ότι ο Μούλερ θάφτηκε τον Αύγουστο του 1945 σε μαζικό τάφο σε εβραϊκό νεκροταφείο στο Μίττε.

«Ήταν υπεύθυνος με τον Χίμλερ, τον Χίτλερ και τον Χάιντριχ για πολλά εγκλήματα πολέμου μέχρι και το 1942. Είχε άμεση εμπλοκή στο Ολοκαύτωμα.ήταν μέλος της Διάσκεψης του της Βάνζεε, που αποφάσισε την “Τελική Λύση του Εβραϊκού ζητήματος”. Επίσης, ήταν υπεύθυνος για τους μαζικούς θανάτους σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου», σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Μούλερ ο Γιοχάνες Τούχελ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σορός του είχε αναγνωριστεί πριν ταφεί. Επικαλούμενος πηγές από διάφορα αρχείο, υποστήριξε ότι όταν βρέθηκε, τον Αύγουστο του 1945, φορούσε στολή στρατηγού και στην αριστερή εσωτερική τσέπη του χιτωνίου είχε την ταυτότητά του. Ωστόσο οι αρχές δεν έκαναν όσα έπρεπε για να τον αναγνωρίσουν και έτσι αγνοούνταν τόσα χρόνια η τύχη του.

Η τύχη του Χάινριχ Μούλερ αποτελεί ένα από τα άλυτα μυστήρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπήρχαν εκτιμήσεις ότι είχε καταφέρει να επιβιώσει και να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ έπεφτε το Τρίτο Ράιχ.

Πάντως, ο επικεφαλής του Γερμανικού Ιουδαϊκού Συμβουλίου χαρακτήρισε “κακόγουστο αστείο το ενδεχόμενο να έχει ταφεί σε εβραϊκό νεκροταφείο ένας από τους σκληρότερους ναζί σαδιστές “. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν αληθεύει η πληροφορία θα είναι “σα να τσαλαπατιέται η μνήμη των θυμάτων”.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου