Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ένας «Εξολοθρευτής», «μπάτσος του νηπιαγωγείου» ετοιμάζεται να αρπάξει την καρέκλα του Ομπάμα


Υπήρξε για περίπου δύο δεκαετίες ο απόλυτος σκληρός του Χόλιγουντ με τα υπερφουσκωμένα του μούσκουλα να λιώνουν κάθε αντίπαλο επί της οθόνης, ενώ, όταν άρχισε να... ξεφουσκώνει, διεκδίκησε και πήρε την καρέκλα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.

Ο λόγος για τον «πολύ» Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ο οποίος ετοιμάζει να μιμηθεί τον Ρόναλντ Ρίγκαν και να γίνει ο δεύτερος ηθοποιός – πολιτικός που αναρριχάται στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μπόντι – μπίλντερ από την Αυστρία τον οποίο όλοι έχουμε απολαύσει ως «Εξολοθρευτή», Κόναν, σκληρό «μπάτσο», ακόμη και γλυκούλι «Δίδυμο» έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να πάρει το χρίσμα από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα εδώ και χρόνια, ωστόσο, φαίνεται πως θα το παλέψει δυνατά για τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Για να φτάσει., βέβαια, μέχρι το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ο Αρνι θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα των ΗΠΑ το οποίο απαγορεύει σε όσους έχουν γεννηθεί εκτός συνόρων να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας.

Και, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» αυτό ακριβώς ετοιμάζεται να κάνει, καθώς ο 66χρονος αστέρας προωθεί νομικά μια τροποποίηση του Συντάγματος που θα του ανοίοξει την πόρτα.

Από την άλλη πλευρά και οι Ρεπουμπλικάνοι σκέφτονται σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τα ποσοστά δημοφιλίας τους βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ένας «Εξολοθρευτής» θα μπορούσε να τους δώσει κάτι από την παλιά τους λάμψη.

Βέβαια ο Σβαρτσενέγκερ δεν τα πήγε και τόσο καλά στα οκτώ χρόνια που έκατσε ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια, καθώς οδήγησε την πολιτεία στη χρεοκοπία, εν μέσω αρκετών σεξουαλικών σκανδάλων με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Είναι γεγονός πάντως πως μέχρι σήμερα, όσα έχει βάλει στόχο ο 66χρονος τα έχει καταφέρει. Μετακόμισε από την Αυστρία στις ΗΠΑ το 1968 σε ηλικία 21 ετών με στόχο να κάνει καριέρα στο μπόντι-μπίλντινγκ και τα κατάφερε. Στην πορεία, αποφάσισε να «μετακομίσει» στον χώρο του κινηματογράφου και επίσης τα κατάφερε με εντυπωσιακή μάλιστα επιτυχία. Σειρά είχε η πολιτική, όπου ο Αρνι διακρίθηκε αποκτώντας πρώτα μια θέση στο στενό επιτελείο του προέδρου Μπους του πρεσβύτερου (ως υπεύθυνος για ζητήματα αθλητισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1990) και εν συνεχεία κατακτώντας τα ηνία της Καλιφόρνια (το 2003).

Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί πως αυτός είχε παντρευτεί τη δημοσιογράφο Μαρία Σρίβερ, η οποία είναι όλως τυχαίως... ανιψιά του Κένεντι. Σύμφωνα μάλιστα με την ανεπίσημη βιογράφο του, Γουέντι Λέι, ο Σβαρτσενέγκερ ό,τι έκανε στη ζωή του (μπόντι-μπίλντινγκ, κινηματογράφος) το έκανε με απώτερο σκοπό να ανελιχθεί κάποια στιγμή στον στενό κύκλο της εξουσίας, «στις τάξεις των ηγετών».

 

Στο... κατόπι του Ρίγκαν

Οι ομοιότητες του Αρνι με τον Ρόναλντ Ρίγκαν είναι αρκετές καθώς και οι δύο ήταν ηθοποιοί με ιδιαίτερη κλίση στα αθλήματα, έγιναν κυβερνήτες της Καλιφόρνια και δεν ήταν εξαρχής Ρεπουμπλικανοί.

Ακόμη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εντυπωσιακότερο και οι δύο έγιναν κυβερνήτες της Καλιφόρνια σε ηλικία 56 ετών. Ο Ρίγκαν εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 1980, 13 χρόνια αφότου είχε εκλεγεί κυβερνήτης Καλιφόρνια. Συγκριτικά, το 2016 (οπότε διεξάγονται οι επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ) συμπληρώνονται 13 χρόνια από την πρώτη εκλογή του Σβαρτσενέγκερ στο τιμόνι της Καλιφόρνια. Τυχαίο;







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου