Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Επικυρώθηκε η ένωση με τους Τουρκοκύπριους!


Αψηφώντας τις αντιδράσεις των φιλάθλων αρκετών σωματείων, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ με ψήφους δώδεκα υπέρ, δύο εναντίον και τρεις αποχές, ενέκρινε τη συμφωνία, για την «ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Αυτό γνωστοποίησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μεγαλονήσου με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δεύτερα, ενημερώνοντας πως δεν ήθελε να βγει στη δημοσιότητα η συνάντηση, ενώ ήταν από την αρχή θετική και η γνώμη των σωματείων της χώρας για αυτή τη συμφωνία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με συνοπτικές διαδικασίες η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ενέκρινε τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τη FIFA και την UEFA για την ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπέρ της συμφωνίας με τους Τουρκοκύπριους ψήφισαν 12 σωματεία.

Μάλιστα, η ΚΟΠ προσπάθησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη συνάντηση, διαρρέοντας τις τελευταίες μέρες πως επρόκειτο απλά για μία πρώτη συνάντηση της ΚΟΠ με τα σωματεία, προκειμένου να τα ενημερώσει και να ακούσει τις τοποθετήσεις τους.

Εν τέλει, σε μία συνάντηση που δεν κράτησε ούτε δύο ώρες, η κατ' αρχήν συμφωνία της Ζυρίχης ψηφίστηκε και, μάλιστα, με αρκετές θετικές ψήφους.

Ούτως ή άλλως, βέβαια, είχε διαφανεί από το προηγούμενο διάστημα πως η πλειοψηφία των σωματείων ήταν θετική στην ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου με την ένταξη του τουρκοκυπριακού ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα της ΚΟΠ, εκτίμηση που, εν τέλει, επιβεβαιώθηκε, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν οι φίλαθλοι πολλών ομάδων για ευνόητους λόγους».

Και εδώ θυμομαστε τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα ηγέτη που πολέμησε το εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν λέγοντας "κράτος παρέλαβα, κράτος θα παραδώσω", προφανώς ο διάδοχός του Ν.Αναστασιάδης δεν έχει την ίδια άποψη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου