Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Μακεδονία» τα Σκόπια στο βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου


Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με κοινοποίηση στον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζητώντας την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την άμεση απόσυρση από το βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου χάρτη όπου η πΓΔΜ παρουσιάζεται τελείως αυθαίρετα ως «Μακεδονία».

Πρόκειται για το βιβλίο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου» και συγκεκριμένα στην σελίδα 130, όπου παραμένει ο περίφημος χάρτης όπου η πΓΔΜ παρουσιάζεται τελείως αυθαίρετα ως «Μακεδονία».

«Η παρουσία του χάρτη αυτού, που σύμφωνα με τους συγγραφείς απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στην κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θυμίζω πως είχε προκαλέσει ήδη από το 2007 οξύτατες αντιδράσεις, καθώς άνοιγε ορθάνοιχτα την κερκόπορτα των διεκδικήσεων στους γείτονες μας», τονίζει ο κ. Ψωμιάδης.


«Αβανταδόροι της προπαγάνδας των Σκοπίων»

Και συνεχίζει την επιστολή του σε έντονο ύφος, κάνοντας λόγο για «αβανταδόρους της προπαγάνδας των Σκοπίων»: «Τα κάστρα πέφτουν από μέσα κύριε πρωθυπουργέ. Είναι, ευτυχώς, γνωστοί πλέον στην κοινή γνώμη οι «αβανταδόροι» της προπαγάνδας των Σκοπίων εντός των εθνικών μας συνόρων. Έλληνες, ή καλύτερα ελληνόφωνοι, που πρώτοι αυτοί αμφισβητούν και στρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια, τα δίκαια του Ελληνισμού και σπεύδουν να προσφέρουν (έναντι ποιων ανταλλαγμάτων άραγε;) επιχειρήματα και δικαιώματα στους παραχαράκτες της ιστορίας».

Επίσης κάνει λόγο για «ινστρούχτορες της «μοντέρνας» ιστορίας», σημειώνοντας πως «το όνομα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Ο κ. Ψωμιάδης ζητά απόσυρση του κατάπτυστου, όπως τον χαρακτηρίζει, χάρτη, υπογραμμίζοντας ότι «οι καιροί είναι πονηροί. Απαιτούν απ’ όλους μας αφύπνιση, ενότητα και ομοψυχία».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου