Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Στην Κίνα δεν βλέπουν τον ήλιο λόγω νέφους και τον δείχνουν σε γιγαντοοθόνες!


Συγκλονιστικό θέαμα...

Ιστορίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας απεργάζονται οι ιθύνοντες της κινεζικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή μόλυνση του περιβάλλοντος στις μεγαλουπόλεις της χώρας, μια κατάσταση που προφανώς απειλεί την σωματική υγεία των κατοίκων, εμμέσως όμως και την ψυχική τους υγεία, αφού είναι εξαναγκασμένοι να ζουν – κυριολεκτικά – στη σκιά!

Είναι τέτοια η έκταση της μόλυνσης, τόση η αιθαλομίχλη που καλύπτει τον ουρανό στο Πεκίνο και σε αρκετές άλλες βιομηχανικά ανεπτυγμένες περιοχές, ώστε να μην μπορούν να τη διαπεράσουν ούτε καν οι ακτίνες του ήλιου.

Με την κατάσταση να χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο και τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες, οι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να λάβουν έκτακτα μέτρα. Κι αφού δεν μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα, αποφάσισαν να φέρουν τον ήλιο πιο κοντά στους κατοίκους!!!


Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που μεταχειρίστηκαν για να το πετύχουν: από το πρωί προβάλλουν σε ειδικές ψηφιακές γιγαντοοθόνες που έχουν εγκαταστήσει στο κέντρο του Πεκίνου τον ήλιο να ανατέλλει, ενώ πλάνα του προβάλλονται συνεχώς, αναπαριστώντας την πορεία που θα είχε κανονικά, αν μπορούσε να είναι ορατός από τους πολίτες!

Μετά τη δύση του στις οθόνες προβάλλονται ειδικά μηνύματα των αρχών προς τους πολίτες, με συμβουλές για το πώς να προστατευθούν από τη μόλυνση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου