Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Α.Γιωτόπουλος: "Με συμφωνία κυβέρνησης, ΕΥΠ και CIA η απόδραση Χ.Ξηρού"


Με άνωθεν εντολή, και συγκεκριμένα απο την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική, την κυβέρνηση αλλά και τη CIA που γνώριζε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει λάβει σε έναμιση χρόνο έξι άδιες, ισχυρίζεται ο καταδικασθείς και ως φερόμενος αρχηγός της "17Ν" Αλέξανδρος Γιωτόπουλος πώς δόθηκε η άδεια της απόδρασης στο μέλος της οργάνωσης που χθες ανακοίνωσε το μανιφέστο και πρανήγγειλε τρομοκρατικές επιθέσεις. Υποστηρίζει επίσης πώς είχε πλήρη ασυλία εντός των φυλακών.

Σε επιστολή του απο τις φυλακές με χθεσινή ημερομηνία, που δημοσιεύει σήμερα η «Ελευθεροτυπία» ο Α. Γιωτόπουλος αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο Χ.Ξηρό λέγοντας πώς, «αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες;

Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Όχι βέβαια η διευθύντρια, ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη».

"Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ, και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει", επισημαίνει.

Παράλληλα, ο Γιωτόπουλος προχωρά σε συγκρίσεις σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε ο Χριστόδουλος Ξηρός και ένα ακόμη μέλος της "17Ν", ο Βασίλης Τζωρτζάτος: «Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παραδρόμους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;».

Ο φερόμενος ως ηγέτης της 17Ν κλείνοντας την επιστολή του αναρωτιέται: «Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες;».

Και καταλήγει με ένα ερώτημα που μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους: «Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε». Το ερώτημα αυτό απασχολεί και τον ελληνικό λαό, ειδικά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που δείχνουν πώς ο Χ.Ξηρός έμπαινε και έβγαινε όποτε ήθελε στα κελιά των "Πυρήνων" και κατέστρωναν το σχέδιο τους.

Ο Γιωτόπουλος πάντως υποστηρίζει ότι η απόδραση Ξηρού αποτελεί μέρος ένος γενικότερου σχεδίου να κόψουν τις άδειες κρατουμένων κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ΕΕ και κατ' επέκταση να τις καταργήσουν.

Με λίγα λόγια, μέσω της επιστολής του, είτε θεωρεί ότι ο Ξηρός είναι ένας ακίνδυνος τρομοκράτης, παρά το χθεσινό διάγγελμά του, υποβαθμίζοντας έτσι τον πρώην συνεργάτη του, είτε υποστηρίζει ότι υπήρξε συνωμοσία από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική για να αφήσουν τον Ξηρό να αποδράσει.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία όμως σίγουρα δεν συμμερίζεται την άποψη Γιωτόπουλου όσον αφορά στο τελευταίο. Ο Χ.Ξηρός εκτιμούν οι αρχές πως ετοιμάζει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Τώρα αν αυτό θα εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς μένει να το δούμε.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου