Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η φωτιά της Ουκρανίας εξαπλώνεται – Οι ναζί διεκδικούν πολωνικά εδάφη…!


    «Δεξιός τομέας»: «Διεκδικούμε πολωνικά εδάφη που τα θεωρούμε ουκρανικό έδαφος»
    Ανοίγουν το «κουτί της Πανδώρας» για την Ευρώπη οι απόγονοι των ναζί


 
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μέλη της οργάνωσης «δεξιός τομέας» στην Ουκρανία, αξιώνουν τώρα και πολωνικά εδάφη, μιλώντας για «επιστροφή των ουκρανών στην εθνική γη» που σήμερα αποτελεί πολωνικό έδαφος. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια επαναφοράς του «μίσους» σε ιστορικά ζητήματα τουλάχιστον 80 ετών, σε μία ήδη τεταμένη γεωγραφική περιοχή.

Σε συνέντευξη στην πολωνική εφημερίδα «Rzeczpospolita», ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «δεξιός τομέας» Αντρέι Tarasenko, ερωτήθηκε σχετικά με το πώς «βλέπει» τα σημερινά σύνορα της Ουκρανίας, και εάν πιστεύει ότι είναι δίκαια.

Ο Tarasenko δήλωσε ευθαρσώς ότι η αποστολή τους ως εθνικιστές είναι να ενώσουν τους ουκρανούς και να ξαναγυρίσουν στην «εθνική γη», όπου οι Ουκρανοί έζησαν για αρκετές χιλιάδες χρόνια, (αναφερόμενος σε σημερινό πολωνικό έδαφος).

«Μετά τον πόλεμο, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής «επιχείρησης Βιστούλας», Ουκρανοί πολίτες εκδιώχθηκαν από αυτά τα εδάφη και τόσο η εθνική δικαιοσύνη όσο και το διεθνές δίκαιο μας υπαγορεύει ότι η γη αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία και μιλάω για την νυν πολωνική περιοχή Przemysl αλλά και για άλλες περιοχές» κατέληξε ο ο Tarasenko.

Το μέλος της οργάνωσης «δεξιός τομέας» είπε επίσης ότι, σκοπεύουν να επιστρέψουν στη γη τους μέσω των διπλωματικών μεθόδων. «Δεν είμαστε μια αυτοκρατορική δύναμη, δεν έχουμε την πρόθεση να καταλάβουμε τα εδάφη των άλλων, θέλουμε απλώς να πάρουμε πίσω αυτό που μας ανήκει», δήλωσε ο Tarasenko.

Σημείωσε επίσης ό ίδιος, ότι «η θέση της Ουκρανίας δεν είναι στην ΕΕ, διότι έτσι θα ήταν αντίθετη με την ιδέα του έθνους – κράτους».



Σχόλιο: Όσο αφορά την ΕΕ και την υποστήριξη της στην «ουκρανική αντιπολίτευση», αποδεικνύεται ότι δεν ξέρουν ποιόν ακριβώς υποστήριζαν. Ο «δεξιός τομέας» με το που βγήκε στην εξουσία έκανε τόσα πράγματα (κατάργηση ρωσικής και ελληνικής γλώσσας, κομμάτων, ΚΚΕ), που η διεκδίκηση του πολωνικού εδάφους έρχεται σαν «κερασάκι στην τούρτα». Αφήνονται ελεύθεροι οι «ασκοί του Αιόλου» και οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Δεν επιτρέπονται ερασιτεχνισμοί από καμία πλευρά η επίσημο αξιωματούχο, διότι το κρίμα είναι στον λαιμό τους.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου