Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Βουλγαρία: Πάλι στο προσκήνιο ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη;


Κοινή ρωσο-βουλγαρική επιτροπή στις 7-8 Απριλίου θα εξετάσει την υλοποίηση του έργου για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Αυτό ειπώθηκε από  το Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία του 2007 μεταξύ της Ρωσίας-Βουλγαρίας και Ελλάδας και τόνισε ότι τον Απρίλιο θα γίνει μια συνάντηση της διακυβερνητικής επιτροπής, η  οποία θα συζητήσει για το θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Διεθνών Συμφωνιών, προβλέπει ορισμένες προϋποθέσεις άρνησης- σύμφωνα με τις διατάξεις της σύμβασης ή σε οποιαδήποτε στιγμή με τη συναίνεση των συμμετεχόντων. Για αυτό όμως δεν έγινε αμοιβαία συμφωνία. Το έργο διεκόπη διότι ένα από τα μέρη (η Βουλγαρία) δεν έδειξε προθυμία να συμμετάσχει στην υλοποίησή του», είπε ο Νόβακ.

Ο υπουργός εξήγησε ότι το έργο ενδιαφέρει τους προμηθευτές, όπως είναι η Ρωσία και τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Στην ανακοίνωση αυτή άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της επιτροπής Πρωτοβουλίας για την προστασία του κόλπου Βρώμος στη Βουλγαρία, του Μανούκ Μανουκιάν,  για την εκ νέου συζήτηση για το έργο.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πολεμήσουν όλοι οι επιχειρηματίες τουριστικών οικημάτων της περιοχής να αποτρέψουν την υλοποίηση του έργου, γιατί θα ερημωθεί ο τόπος από τους τουρίστες, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου