Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το Κίεβο θέλει στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης στην Ουκρανία απέναντι στους Ρώσους


Η «κυβέρνηση» του Κιέβου αποσύρει τους στρατιώτες της από όλες τις βάσεις της Κριμαίας αποδεχόμενη τη ρωσική κυριαρχία στην περιοχή και την ίδια στιγμή καλεί τη Δύση να στείλει στρατιωτικές  δυνάμεις στην Ουκρανία προκειμένου να κάνουν κοινές ασκήσεις με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και να εγγυηθούν, προφανώς την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Αυτό αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι ο Στρατός της Ουκρανίας έχει διαλυθεί. Όσο για τις ξένες δυνάμεις, δεν πιστεύει κανείς πώς θα μπορέσουν ΗΠΑ ή ΝΑΤΟ να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι στη Ρωσία. Όπως είπε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα «δεν θα ήταν ότι καλύτερο να πολεμήσουμε Ρώσους στρατιώτες». Πόσο μάλλον στην «αυλή» της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό επικεφαλής για ζητήματα ασφάλειας και άμυνας στην Κριμαία, Andriy Parubiy, στόχος είναι η γρήγορη και αποτελεσματική μεταφορά των στρατιωτών και των οικογενειών τους στην ηπειρωτική Ουκρανία.

«Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο που θα μας επιτρέψει όχι μόνο να αποσύρουμε τους στρατιώτες αλλά και μέλη των οικογενειών τους, έτσι ώστε να μπορέσουν γρήγορα να επιστρέψουν στην επικράτεια της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Αποδέχεται δηλαδή πώς η Κριμαία είναι ήδη στην «αγκαλιά» της Ρωσίας και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει καμία στρατιωτική βάση στη Χερσόνησο υπό τις εντολές της «κυβέρνησης» του Κιέβου.

Η κατάληψη της ναυτικής βάσης στη Σεβαστούπολη από Ρώσους έδειξε πώς απλά οι Ουκρανοί παρέμειναν μέχρι τώρα στα στρατόπεδα για να μην κατηγορηθούν ως λιποτάκτες. Σε πολλές περιπτώσεις δε Ουκρανοί στρατιώτες εμποδίζονταν από τους ανωτέρους τους να ενταχθούν στις αυτόνομες δυνάμεις της Κριμαίας με την κράτηση των προσωπικών στρατιωτικών εγγράφων τους.

Και από τη στιγμή που οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαλυθεί, η κυβέρνηση του Κιέβου απευθύνει έκκληση στη Δύση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για… κοινές ασκήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Αποφασίσαμε όχι μόνο να σταματήσουμε την προεδρία στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, αλλά εργασθήκαμε επάνω σε ένα σχέδιο για έκκληση σε κοινές ασκήσεις του ουκρανικού στρατού και των συμμάχων μας -εγγυητών της ασφάλειας της Ουκρανίας, στο έδαφος της Ουκρανίας και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο γραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Αντρεί Παρούμπι.

Εκείνο που έχει μάλλον ξεχάσει ο κ. Παρούμπι, είναι, ότι βάσει του μνημονίου ασφαλείας της Βουδαπέστης, σε αντάλλαγμα της εγκατάλειψης των πυρηνικών όπλων, βασικός βασικών εγγυητής της Ουκρανίας είναι η Ρωσία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου