Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Παίρνει σειρά το youtube στην Τουρκία;


Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση στο YouTube, μία ημέρα μετά τη δικαστική απόφαση που ζητά την άρση της απαγόρευσης στο Twitter, την οποία στηρίζει ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική αρχή τηλεπικοινωνιών ΤΙΒ δήλωσε την Πέμπτη ότι πήρε «διοικητικό μέτρο» κατά του YouTube, μία εβδομάδα μετά τη φραγή στο Twitter.

Η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, ανακοίνωσε ότι ελέγχει τις πληροφορίες και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.

Η φραγή συνδέεται με τη διαρροή στο YouTube ηχητικού μηνύματος ανάμεσα σε ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους, που συζητούσαν την κατάσταση στη Συρία, ανέφερε πηγή από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού.

Η συνομιλία φέρεται να πραγματοποιείται ανάμεσα στον τούρκο επιτελάρχη, τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου, και τον αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν. Στην συνομιλία οι αξιωματούχοι ακούγονται να συζητούν πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ντιγιάρμπακιρ, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «αχρειότητα» την διαρροή πληροφοριών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου