Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

BBC: "Το περιστατικό αποτελεί απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη"


Το ΒΒC αναφέρει ότι, "εκτός από ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση , το περιστατικό αποτελεί απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Μάλιστα, "αν καταρρεύσει το κατηγορητήριο κατά της Χ. Α, θα είναι σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση".

Για τον ανταποκριτή του Euronews στην Αθήνα, "η αποκάλυψη του επίμαχου βίντεο έρχεται τη χρονική στιγμή που το κόμμα βρίσκεται σε δημοσκοπική κάθοδο (στις "επαγγελμτικές" δημοσκοπήσεις που έβγαζαν το "Ποτάμι" 15%), σε συνέχεια συλλήψεων και της φυλάκισης της ηγεσίας του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αλλά οι πραγματικές πολιτικές συνέπειες, αν υπάρξουν, θα φανούν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή".

Για το Associated Press , "η υπόθεση Μπαλτάκου φέρνει σε δύσκολη θέση τον κυβερνητικό συνασπισμό που ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία προβλημάτων ενώ βρίσκεται ενώπιον δύο κρίσιμων αναμετρήσεων, των τοπικών εκλογών και των ευρωεκλογών." To πρακτορείο επισημαίνει πως στο επίμαχο βίντεο, ο Τ. Μπαλτάκος αφήνει να εννοηθεί πως υπουργοί άσκησαν πιέσεις σε δικαστικούς να προφυλακίσουν στελέχη της Χρυσής Αυγής και ότι ο πρωθυπουργός φοβάται τη Χρυσή Αυγή γιατί αφαιρεί πολιτική δύναμη. Γίνεται επίσης αναφορά και στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για καιροσκοπισμό και για "μείζον πολιτικό ζήτημα".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου