Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αμερικανός δημοσιογράφος: "Ο Ερντογάν σχεδίασε την επίθεση με χημικά στη Συρία"


Σύμφωνα με πληροφορίες από το tourkikanea.gr, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς που στο παρελθόν έχει βραβευτεί για τις αποκαλύψεις που έκανε για τη σφαγή του Μι Λάι κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο της φυλακής Αμπου Γράιμπ στο Ιράκ, φωτογραφίζει την Τουρκία ως τον "εγκέφαλο" της επίθεσης με χημικά στη Συρία!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ήταν σε γνώση των ΗΠΑ πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν στήριζε την οργάνωση Ελ Νούσρα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αρκετούς λόγους για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Πρώτα απ' όλα, την άνοιξη του 2013 ο Ερντογάν είδε ως κλειδί για την επίλυση των εσωτερικών του θεμάτων τον ρόλο της Τουρκίας στην Συρία ενώ ταυτόχρονα επιζητούσε ένα γεγονός που θα υποχρέωνε τις ΗΠΑ να επέμβουν στρατιωτικά. Και στο σημείο αυτό προχωρά σε αποκάλυψη σοκ λέγοντας ότι η "επίθεση με χημικά στην Γκούτα έγινε με σχεδιασμό του Ερντογάν"!

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος τονίζει ότι:

Η Αλ Κάιντα και οι συνδεόμενες με αυτή οργανώσεις διαθέτουν σημαντικές αποθήκες χημικών όπλων στην Τουρκία ενώ η ΜΙΤ και η στρατοχωροφυλακή συνεργάζονται άμεσα με μέλη της Ελ Νούσρα για να τους εκπαιδεύσουν σε χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι κάτι που οι αμερικανική μυστική υπηρεσία το ξέρει από την άνοιξη του 2013 !

Επιπλέον, ο Σ.Χέρς αναφέρει ότι πριν από την επίθεση στην Γκούτα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία σε μια σειρά από “κέντρα παραγωγής” εργαζόταν για την παραγωγή του αερίου σαρίν και αποκαλύπτει ότι τον περασμένο Μάιο, συνελήφθησαν 10 μέλη της Ελ Νούσρα στην Τουρκία, σχηματίστηκε κατηγορητήριο 130 σελίδων, αλλά τους απελευθέρωσαν μαζί με τον ηγέτη τους τον Χεϊσέμ Κασσάμπ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου