Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Φάρατζ: Θαυμάζω τον Πούτιν


Ίνδαλμα φαίνεται ότι έχει γίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για πολλούς ηγέτες μετά και τους χειρισμούς του σε Συρία-Ουκρανία. Ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, σε συνέντευξη του δήλωσε ότι θαυμάζει τον Β.Πούτιν και τον «ευφυή» τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση στη Συρία, δηλώσεις που ξεσήκωσαν αντιδράσεις μέσα στη Βρετανία!

Όταν ερωτήθηκε για ποιον ηγέτη τρέφει μεγαλύτερη εκτίμηση, ο Φάρατζ δήλωσε στο περιοδικό GQ: «Ως χειριστή, όχι ως άνθρωπο, θα έλεγα τον Πούτιν. Αναφέρομαι ειδικά στον τρόπο που διαχειρίστηκε το συριακό θέμα: Ευφυής. Όχι ότι εγκρίνω τον Πούτιν από πολιτικής άποψης. Πόσοι Ρώσοι δημοσιογράφοι βρίσκονται άραγε τώρα στη φυλακή;», είπε ο Φάρατζ.

Ο Πούτιν διατήρησε στην εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, εμπόδισε κατ' επανάληψη τις προσπάθειες του ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Δαμασκό και προμηθεύει με όπλα τη συριακή κυβέρνηση, εν μέσω του εμφυλίου πολέμου στον οποίο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 146.000 άνθρωποι, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας Νικ Κλεγκ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα τέθηκε αντιμέτωπος με τον Φάρατζ σε μια τηλεοπτική πολιτική συζήτηση ενόψει των ευρωεκλογών, επέκρινε έντονα τα σχόλια του ηγέτη του αντιευρωπαϊκού κόμματος.

«Νομίζω απλώς πως είναι αλλόκοτο το ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ προφανώς θαυμάζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ήταν ο κύριος χορηγός και προστάτης ενός από τους πιο βίαιους δικτάτορες όλων των εποχών, του προέδρου Άσαντ», δήλωσε ο Κλεγκ στους δημοσιογράφους.

Ο Φάρατζ έχει αποδοκιμάσει τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίστηκε την ουκρανική κρίση, υποστηρίζοντας ότι ώθησε τη Ρωσία να επέμβει και ότι η ΕΕ έχει «αίμα στα χέρια της».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου