Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ένας χάρτης με τις «πληγές» του πλανήτη -Πόσο έχει επηρεάσει τον κόσμο η κλιματική αλλαγή


Ασθένειες, πυρκαγιές, άνοδος της στάθμης των θαλασσών. Είναι μερικές μόνο από τις τραγικές συνέπειες που προβλέπουν με βεβαιότητα οι επιστήμονες, για το μέλλον του πλανήτη. Ολες τους αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Η έκθεση του ΟΗΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Πέρα, όμως, από τις προβλέψεις, περιλαμβάνει και καταγραφή των «πληγών» που έχει ήδη δημιουργήσει στον πλανήτη αυτό το μείζον πρόβλημα. Σε κάθε ήπειρο, οι συνέπειες διαφέρουν.


Αλλού η κλιματική αλλαγή προκάλεσε πλημμύρες και αλλού ξηρασίες. Σε κάθε ωκεανό, η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού καταστρέφει ήδη τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Με τα ψάρια να φεύγουν για άλλες περιοχές, αναζητώντας πιο κρύα νερά, οι κάτοικοι των τροπικών περιοχών κινδυνεύουν να χάσουν μία σημαντική πηγή πλούτου και τροφής. Μικρότερες είναι οι συνέπειες της αλλαγής θερμοκρασίας στον αγροτικό τομέα, αν και εκεί υπάρχουν.

Ο χάρτης, που δημοσίευσε η Washington Post απεικονίζει όλες αυτές τις πληγές που έχει προκαλέσει ήδη στον πλανήτη, η κλιματική αλλαγή.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου