Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δείτε σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύονται οι κάμερες


Απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Αρχή, με την απόφασή της, καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.

Έτσι, απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών με σκοπό την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας.

Αντίθετα, υπογραμμίζει η Αρχή, μπορεί να υπάρχουν κάμερες, σε χώρους που βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου