Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο Ομπάμα «στρώνει χαλί» στην Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανέφερε την Παρασκευή πως η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν «πολύ αποτελεσματική» ως πρόεδρος της χώρας, σημειώνοντας τις «φιλικές σχέσεις» του με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Σημειώνεται πως η Χίλαρι Κλίντον προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, ωστόσο η ίδια δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις προθέσεις της.

«Είμαστε φίλοι με τη Χίλαρι», δήλωσε ο Ομπάμα στο ABC. Επαινώντας την πίστη και την αποτελεσματικότητα της Χίλαρι Κλίντον ως υπουργού Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι εκείνη θα αποφασίσει αν θα διεκδικήσει την προεδρία το 2016. «Δεν γνωρίζω τι θα κάνει, αλλά γνωρίζω ότι αν αποφασίσει να είναι υποψήφια για την προεδρία θα είναι πολύ αποτελεσματική», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Είχα την ευκαιρία να έχω εξαιρετικούς ανθρώπους στο πλάι μου, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και είναι αποτελεσματικοί, όπως εκείνη, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο επιτελάρχης μου Ντένις Μακντόου», σημείωσε.

Σημειώνεται πως την Παρασκευη ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο ανακοίνωσε πως ο εκπρόσωπός του, ο Τζέι Κάρνεϊ, παραιτείται και τη θέση του αναλαμβάνει ο Τζος Έρνεστ, ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής του.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου