Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Θα μπορούσαν οι επιστήμονες να δημιουργήσουν έναν Χουλκ;


Διαβάστε τι υποστηρίζει ο βιολόγος Sebastian Alvarado, σχετικά με τη δημιουργία σούπερ ηρώων. Υπάρχουν τα εργαλεία αναδιάταξης του DNA;


Να εξηγήσει τη διαδικασία μεταμόρφωσης του Απίθανου Χουλκ και να απαντήσει στο ερώτημα αν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν Χούλκ ή έναν Κάπτεν Αμέρικα, επιχειρεί ο βιολόγος Sebastian Alvarado, μέσα από δύο απολαυστικά βίντεο.

Ο Alvarado, υποστηρίζει ότι για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα εργαλεία επεξεργασίας γονιδίων όπως το CRISPR/Cas9 systems, το οποίο θα επέτρεπε την απόσπαση και επανατοποθέτηση συγκεκριμένων κομματιών DNA.

Αυτό θεωρητικά θα μπορούσε να επιτρέψει στους επιστήμονες να "πειράξουν" γονίδια που επηρεάζουν τους μύες, την ταχύτητα, τη σκέψη και την αντοχή.

Ωστόσο, παρά το ότι θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, οι έρευνες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και με κύριο στόχο την καταπολέμηση ασθενειών. Η παραγωγή σούπερ ηρώων θα αργήσει αρκετά.

Όσον αφορά τον Χουλκ, ο Alvarado, σημειώνει ότι το DNA, του Μπρους Μπάνερ, έχει αλλοιωθεί λόγω της έκθεσής του σε ακτινοβολία Γάμα. Γι' αυτό, ανάλογα με εξωτερικούς παράγοντες, προκαλούνται εκρήξεις και έχουμε τη μεταμόρφωση στον Χουλκ, που όλοι απολαμβάνουμε να τα κάνει λίμπα.

Πάντως ο Alvarado, θέτει ερωτήματα, που ούτε η επιστήμη μπορεί να απαντήσεις, όπως το γιατί το παντελόνι του Χουλκ, μένει πάντα στη θέση του ό,τι και αν συμβαίνει.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου