Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Θα πληρώσει η Δύση την ζημιά των ρωσικών κυρώσεων στην ελληνική οικονομία;


Ή θα βγει δίπλα στον ΕΝΦΙΑ, «φόρος Ρωσίας» για τους Έλληνες; Τα ιστορικά διδάγματα που δεν λαμβάνονται ύποψη.


Επιδεικτικά γυρίζει την πλάτη στην Δύση ο Πούτιν, αφού, όπως σας γράψαμε, η Ρωσία είναι μια αυτάρκης υπερδύναμη που έχει εναλλακτικές, ειδικά όταν πλησίον της βρίσκεται η κατά πολύ μεγαλύτερη ασιατική αγορά. Η Μόσχα δείχνει ότι γνωρίζει να απαντάει και σε επίπεδο οικονομίας και τώρα οι υπερχρεωμένες «ψωροκώσταινες» της Δύσης τρέχουν και δεν φτάνουν. Η Ρωσία de facto καταστάσεις κοντά στα σύνορά της δεν δέχεται και ήταν σίγουρο πως θα αντιδράσει και μετά την Κριμαία.

Ο Ρώσος ηγέτης, σε απάντηση στην αναποτελεσματική πολιτική κυρώσεων ΕΕ και Η.Π.Α. αλλά και στην δυτική παρέμβαση στην Ουκρανία, απαγόρευσε την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων, τροφίμων και πρώτων υλών για ένα χρόνο. Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε προβλέπει την απαγόρευση ή τον περιορισμό των εισαγωγών από τις χώρες που επέβαλαν τις κυρώσεις στην Ρωσία, δηλαδή οι ΗΠΑ, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Η ρωσική αγορά είναι πολύτιμη για την Ευρώπη, πόσο μάλλον για την Ελλάδα., η οποία ως κράτος-μέλος της ΕΕ θα υποστεί κι αυτή συνέπειες. Η Ρωσία αγοράζει τεράστια ποσοστά της ελληνικής παραγωγής (ροδάκινα, φράουλες κ.α.). Αν δεν υπήρχαν μάλιστα οι υψηλοί σοβιετικοί δασμοί των Βρυξελλών, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις θα ήταν περισσότερο προσοδοφόρες.

Ωστόσο, η απόφαση του ελλαδικού ΥΠΕΞ να ταυτιστεί πλήρως με την εχθρική δυτική πολιτική απέναντι στην Ρωσία, συγχαίροντας τους ναζί του Κίεβο, αντί να προτάξει τα εθνικά συμφέροντα, επιφέρει μέχρι στιγμής σοβαρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής αλλά και στον τουρισμό. Αν κλιμακωθεί μάλιστα η κόντρα Δύσης-Ρωσίας, τότε υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για το φυσικό αέριο.

Ποιος άραγε θα πληρώσει την ζημιά; Οι «φίλοι» μας από την Δύση; Θα βγει δίπλα στον ΕΝΦΙΑ «φόρος Ρωσίας» για τους Έλληνες; Αφότου έκλεισαν οι βιομηχανίες, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός αποτελούν την «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας». Αυτό δεν μας λένε;

Καταλαβαίνετε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι δουλική και εγκληματική για την πορεία της χώρας. Το «ανήκομεν (άνευ όρων) στην Δύσιν» αποτελεί καταστροφική επιλογή με τις συνέπειες να είναι λογικό επακόλουθο, αφού στην πολιτική μπορεί να υπάρχουν συμπάθειες μεταξύ λαών, αλλά τα συμφέροντα υπερτερούν, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την σημερινή παγκόσμια σκακιέρα.

Σιγά-σιγά στα ΜΜΕ ακούγεται η φράση «παγκόσμιος πόλεμος», κάτι που πριν λίγο καιρό αποτελούσε ταμπού. Η κοινή γνώμη προετοιμάζεται και η ευθύνη ρίχνεται στην Ρωσία, ενώ τα πάντα, σύμφωνα και με προσωπικότητες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, δρομολογούνται από τους παγκοσμιοποιητές της Ουάσινγκτον.

Κομβικός θα είναι ο ρόλος της Γερμανίας, η οποία καλείται να επιλέξει μεταξύ της πλήρους ταύτισης με την επιθετική πολιτική του μισθοφορικού ΝΑΤΟ και της περαιτέρω διπλωματικής συνεννόησης με την Μόσχα. Για αυτό και 1 στους 3 Γερμανούς φοβάται παγκόσμιο πόλεμο. Η ιστορία αυτούς τουλάχιστον τους έχει διδάξει…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου