Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ζεσταίνουν μηχανές τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ


Από στιγμή σε στιγμή ξεκινάει η αεροπορική «σταυροφορία» των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του Ιράκ, με στόχο την σωτηρία των χιλιάδων χριστιανών στην περιοχή της Μοσούλης και της Βαγδάτης, που κινδυνεύουν να περάσουν όλοι από τις «ματσέτες» (σπαθιά και χατζάρες) των φανατικών ισλαμιστών που έχουν καταλάβει το μισό Ιράκ.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τα αεροπλάνα των ΗΠΑ θα εξορμήσουν από αεροδρόμια της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας και θα πλήξουν επιλεγμένους στόχους των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Το άλλοθι των Αμερικανών είναι ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις έχουν... ανθρωπιστικό χαρακτήρα και θα γίνουν με σκοπό τη σωτηρία των θρησκευτικών μειονοτήτων και κυρίως των Χριστιανών, από τις σφαγές των ισλαμιστών που επιχειρούν να δημιουργήσουν στην περιοχή του Ιράκ το πρώτο «ορίτζιναλ» ισλαμικό κράτος!

Ωστόσο είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ σπεύδουν τώρα που οι τζιχαντιστές άρχισαν να καταλαμβάνουν περιοχές με τεράστια πετρελαϊκά αποθέματα, τα οποία εάν περάσουν στα χέρια τους θα ανατρέψουν πλήρως τις ισορροπίες και τις τιμές του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά!

Οι Χριστιανοί του Ιράκ, μια από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινωνίες στη Μέση Ανατολή με ιστορία 2000 ετών στη Μεσοποταμία, απειλείται σήμερα με αφανισμό από τις δολοφονικές ομάδες των ισλαμιστών που δρουν στην περιοχή. Εκεί όπου διαδραματίστηκαν τα πιο σημαντικά γεγονότα του Χριστιανισμού και μέχρι πριν από έντεκα χρόνια ζούσαν περίπου 1,4 εκατομμύριο χριστιανοί, γράφεται αυτές τις μέρες η τελευταία πράξη του δράματος...

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, τα τελευταία δύο 24ωρα 15 κωμοπόλεις στην ευρύτερη περιοχή του φράγματος της Μοσούλης στον Τίγρη έχουν καταληφθεί από τους σουνίτες εξτρεμιστές του Χαλιφάτου, οι οποίοι θέτουν εκβιαστικά το δίλημμα προς τις θρησκευτικές μειονότητες: ασπαστείτε το Ισλάμ ή φύγετε πριν σας σφάξουμε. Ο αφανισμός της χριστιανικής κοινότητας στη Μέση Ανατολή, είναι πλέον θέμα χρόνου...

Η εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ πριν από έντεκα χρόνια, έτρεψε τα δύο τρίτα του χριστιανικού πληθυσμού σε αναγκαστική φυγή καθώς από την πρώτη στιγμή έγιναν στόχοι πολύνεκρων επιθέσεων. Πολλοί από αυτούς κατέφυγαν τότε στη Συρία αναζητώντας καλύτερη ζωή. Ιρακινοί επιστήμονες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, άφησαν μέσα σε μία νύχτα τις ζωές τους και έγιναν πρόσφυγες που ζούσαν με την ελεημοσύνη της χριστιανικής εκκλησίας. Οι περίπου 500.000 Χριστιανοί που έμειναν το 2010 στο Ιράκ, είχαν να αντιμετωπίσουν το φονικό μένος των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών που επιθυμούσαν με κάθε τρόπο τον αφανισμό τους. Για το λόγο αυτό, στο διάστημα που ακολούθησε την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν, οι διώξεις και οι φρικαλεότητες εις βάρος των Ιρακινών χριστιανών συνεχίστηκαν χωρίς έλεος, ενώ κάθε έκκλησή τους για βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, έπεφτε στο κενό.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου