Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Έρχεται ο παγκόσμιος Google - Brother


Στα σκαριά βρίσκονται δορυφόροι από την Google και από άλλες ιδιωτικές εταιρείες, που θα έχουν την ικανότητα να τραβούν εικόνες του προσώπου ενός ατόμου και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, αν οι περιορισμοί των παρακολουθήσεων, εξακολουθούν να είναι τόσο χαλαροί από τις κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Motherboard, η μεγαλύτερη εταιρεία δορυφόρων της Βόρειας Αμερικής, η DigitalGlobe, πιέζει την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους κανονισμούς σχετικά με το τι είναι επιτρεπτό να εμφανίζουν σε φωτογραφίες τραβηγμένες από το διάστημα, παρά το γεγονός ότι οι κανόνες είχαν ήδη γίνει πιο ευέλικτοι από τον Ιούνιο.

Πριν από δύο μήνες, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο ώστε να ξεκινήσει η λήψη εικόνων αντικειμένων μεγαλύτερων των 25 εκατοστών από τους δορυφόρους. Ο προηγούμενος κανονισμός επέτρεπε τα αντικείμενα να είναι μεγαλύτερα από 50 εκατοστά ώστε να είναι νόμιμες οι φωτογραφίες.

Η εταιρεία DigitalGlobe, εγκαινίασε έναν νέο δορυφόρο, με το όνομα «Worldview-3», προκειμένου να επωφεληθεί από τους νέους κανόνες. Εξίσου αξιωσημείωτο είναι ότι η εταιρεία ελπίζει ότι  το Υπουργείο Εμπορίου θα μειώσει κι άλλο το όριο των φωτογραφιών στα 10 εκατοστά.

Η Ελισέ Ουάνσελ, αρθρογράφος της Motherboard γράφει: «Στα 25 εκατοστά οι εικόνες θα έχουν λεπτομέρειες έτσι ώστε να αναγνωρίζεται η μάρκα ενός αυτοκινήτου. Αν οι περιορισμοί των φωτογραφιών χαλαρώσουν κι άλλο, ο αριθμός κυκλοφορίας ή το πρόσωπο του οδηγού θα μπορούν να φαίνονται καθαρά».

Περίπου σε μισό χρόνο από τώρα, εταιρείες όπως η Google και η Microsoft, καθώς και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η Εθνική Υπηρεσία Geospatial-Intelligence, θα είναι σε θέση να αρχίσουν να πληρώνουν την DigitalGlobe για να ενσωματώσουν φωτογραφίες στις υπηρεσίες τους μέσω του νέου δορυφόρου “Worldview-3”. Αυτό αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες της Google, όπως τις εφαρμογές Google Maps, Street View και Google Earth, αλλά η ιδέα ότι οι δορυφόροι μπορούν να τραβούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τις πινακίδες αυτοκινήτου, ανοίγει τον διάλογο για την έλλειψη προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Αφού οι κανονισμοί σχετικά με τις δορυφορικές εικόνες άλλαξαν τον Ιούνιο, η Google αγόρασε την εταιρεία δορυφόρων Skybox Imaging. Όπως αναφέρει το RT, η εταιρεία δήλωσε ότι η αγορά δεν θα ενισχύσει μόνο την εφαρμογή Google Maps, αλλά θα βελτιώσει και τις ταχύτητες του ίντερνετ και θα βοηθήσει στις συνέπειες μιας πιθανής καταστροφής.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου